Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 3. oktobrī, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tika atklāts konkurss "TopGear godalgas 2015".

Klātesot Viļņas mēram Artūram Zuokam, "TopGear" (TG) Lietuvas un Latvijas izdevumu redaktori Karolis Judzentavičus un Ilmārs Līkums deva simbolisku pasākuma startu. Līdz ar to automobiļi un žūrija dosies 1300 km garā ceļā, kas 9. oktobrī noslēgsies Tallinā.

Uzsākot jaunu tradīciju, Viļņas mērs, kurš pazīstams kā automobiļu entuziasts un 2011. gadā izpelnījās plašu uzmanību, informatīvas kampaņas ietvaros pilsētas centrā ar bruņumašīnu saplacinot vecu "Mercedes-Benz", izvēlējās savu spēkratu favorītu – par to kļuva "BMW M4". Tagad savu atbildes gājienu ir iespēja izdarīt Rīgai un Tallinai, ceļā uz kurām automobiļus un braucējus gaida dažādi pārbaudījumi.

"Pērn konkursa brauciens norisinājās ziemā – skarbos ceļa un laikapstākļos. Tas ļāva ātri novērtēt, kurš braucamais ir silts, stabils un uzticams. Protams, arī šogad mēs vērtēsim šīs īpašības, taču ar dabas labvēlīgu atbalstu mēs ceram ātrak sajust to, kas svarīgi "TopGear" lasītājiem – braukšanas prieku," teica "TopGear Latvija" redaktors Ilmārs Līkums.

Brauciena norisei interesenti var sekot līdzi portālā "Delfi", tāpat Latvijas iedzīvotāji aicināti apmeklēt "TopGear godalgas 2015" pasākumus Rīgā un Cēsīs attiecīgi 6. un 7. oktobrī.

"TopGear godalgas 2015" programma

3. oktobrī "TG godaldgu" konkursa automobiļi būs sastopami Viļņas Eiropas skvērā, kur tiem kompāniju veidos "jangtaimeri" un "oldtaimeri" – jauno autobiļu dažāda gadagājuma priekšteči.

4. oktobrī kolonna dosies uz Marijampoli, kur dienas gaitā pievienosies festivālam "Sūdovas kraitė". Līdztekus auto ekspozīcijai notiks pirmais Tartu zinātnes centra AHHAA šovs.

5. oktobrī TG "roudšovs" sasniegs Brīvdabas muzeju Rumsiskē. Šī diena īpaša sporta auto, kuri dosies uz speciālu trasi Paņevežā, un vakarā Paņevežā norisināsies AHHAA otrais šovs.

6. oktobrī pusdienlaikā "TG godalgu" kolonna ieradīsies Rundāles pilī, bet vakarā, pulksten 18, automobiļus un to braucējus varēs satikt Rīgas Rātslaukumā, kur tiem pievienosies tematiska jangtaimeru izlase.

7. oktobrī pienāks laiks pārbaidīt, ko spēj apvidus auto un krosoveri: brauciena maršruts vedīs uz Ādažu poligonu, bet dienu automobiļi noslēgs Cēsīs.

8. oktobrī "TG godalgu" trešais poms pierādīs, ka Igaunijas ceļi nav domāti, tikai lai aizmidzinātu šoferus. Dienas galvenais punkts būs vizīte Vabuses Ceļu muzejā, bet vakara – AHHAA mājās Tartu.

9. oktobrī, pa ceļam iegriežoties Brīvdamas muzejā Vimsi, "Godalgas" paveiks noslēdzošo kilometrus, lai brauciena dalībniekus prezentētu Tallinā. Tas ir arī laiks, kad žūrija nosauks konkursa uzvarētājus.

Labākos auto žūrija noteiks šādās kategorijās – "TopGear Baltijas gada auto", Sportiskākais auto, Ekoloģiskākais auto, Luksusa automobilis, Izdevīgākais pirkums, Labākais SUV, Labākais komercauto, Viedākais auto, Ģimenes auto un "Delfi" lasītāju auto.

Konkursam pieteiktie šādi automobiļi: "BMW M4", "BMW X4", "Honda Civic Tourer", "Iveco Daily", "Jeep Cherokee", "Kia Optima", "Kia Soul", "Kia Sportage", "Lexus NX 300h", "Nissan Qashqai", "Nissan X-Trail", "Peugeot 308 SW", "Renault Master", "Renault Megane RS 275 Trophy", "Renault Trafic", "Renault Twingo" un "Škoda Yeti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!