Foto: DELFI
Kādai jābūt rokas pulksteņa cenai, lai varētu uzskatīt, ka tas ir dārgs? Un cik mobilajam tālrunim? Viens rāda pareizu laiku, otrs ļauj sazināties ar līdzcilvēkiem. Tomēr katrā no gadījumiem ir savi "bet". Portālam "Delfi" bija iespēja Rīgā iepazīties ar ekskluzīvo "Vertu for Bentley" viedtālruni, kas maksā 12 500 eiro. Latvijā tas jau ir pārdots divos eksemplāros no pasaulē divtūkstoš pieejamajiem.

"Vertu for Bentley" ir divu britu luksusa zīmolu piecu gadu sadarbības līguma ietvaros izstrādātais un prezentētais pirmais kopīgais produkts. Demonstrācijas nolūkos pie "Vertu" pārstāvniecības Rīgā bija novietots arī "Bentley" spēkrats – "Flying Spur V8" limuzīns, ar kuru interesentiem bija iespēja izbraukt.

"Vertu" ekskluzīvos mobilos tālruņos ražo vēl no 1998. gada – tolaik tajos tika izmantotas "Nokia" tehnoloģijas. Līdz ar "podziņu tālruņu" un "Symbian" operētājsistēmas ēras beigām "Vertu" pārgāja uz "Android". Tomēr klasiskos "Vertu" podziņu tālruņus joprojām var iegādāties, un Rīgas salonā viens no tiem aplūkojams (un nopērkams) pat 25 tūkstošu eiro versijā ar briljantiem.

"Vertu for Bentley" ir "Android" operētājsistēmas viedtālrunis un no standarta "Vertu" atšķiras ar apdari. Tas pārvilkts ar dabīgu ādu, kas izšūta "Bentley" auto markas meistaru raksturīgajā rokrakstā. Tālruņa korpuss ir no titāna sakausējuma, zem kā aizmugurējā vāka ir ar lāzeru iegravēts tā "Vertu" inženiera paraksts, kurš konkrēto aparātu samontējis. Savukārt viedtālruņa priekšpusē ir arī "Bentley" logo.

Dārgais viedtālrunis darbojas ar "Google" izstrādāto operētājsistēmu "Android", kas šajā aparātā ir "KitKat" (4.4) versijā. Viedtālrunis aprīkots ar 2,3 gigahercu četrkodolu procesoru "Qualcomm Snapdragon 801". Tālruņa iekšējā atmiņa ir 64 gigabaiti, bet "Full HD" izšķirtspējas ekrāna diagonāle ir 4,7 collas. Tāpat tam ir 13 megapikseļu fotokamera, ko sertificējis leģendārais "Hasselblad", un stereo skaļruņi, kurus savukārt sertificējis "Bang & Olufsen".

Cita starpā no pārējiem "Android" viedtālruņiem tas atšķiras ar dažādām "Vertu" speciālajām aplikācijām un servisiem. Nospiežot speciālu podziņu, katrā no atrašanās valstīm var sazināties ar "Vertu" īpašo konsultantu un palīgu servisu 24 stundas diennaktī. Viņi palīdzēs iegūt VIP ielūgumus uz pasākumiem, iegādāties un piegādāt dāvanas, ja pašam nav laika, noīrēt limuzīnu un sniegt citus "piecu zvaigžņu" pakalpojumus. Šāds serviss pieejams arī Latvijā.

Ar laiku tiks ieviesti vēl četri jaunu modeļu viedtālruņi, no kuriem katrs iemiesos "Bentley" dizaina elementus un oriģinālu saturu šīs markas automobiļu īpašniekiem vai vienkārši entuziastiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!