Foto: AFP/Scanpix
ASV autobūves kompānija "General Motors" (GM) saņēmusi vairākus Zviedrijas struktūrvienības "SAAB" iegādes piedāvājumus, piektdien paziņoja autoražotāja preses pārstāvis Štefans Vainmans.

"Mēs esam saņēmuši vairākus piedāvājumus. Es noteikti apstiprinu, ka mēs esam saņēmuši piedāvājumu no [Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotāja] "Spyker Cars N.V.", bet attiecībā uz pārējiem es nevēlētos nosaukt vārdus," norādīja Vainmans.

Viņš piebilda, ka GM turpinās decembrī paziņoto "SAAB" slēgšanu, taču tajā pat laikā apsvērs arī jaunos kompānijas iegādes piedāvājumus.

"Abi procesi turpināsies paralēli viens otram, kas nozīmē, ka mēs turpināsim ["SAAB"] likvidēšanu un tajā pat laikā izskatīsim un analizēsim saņemtos piedāvājumus, lai rastu visiem pieņemamu risinājumu," sacīja Vainmans.

Papildus "Spyker" arī Luksemburgā bāzētā investīciju kompānija "Genii Capital" paziņojusi, ka apvienojas ar Pirmās formulas (F-1) čempionāta vadītāju Bērniju Eklstounu, lai pretendētu uz "SAAB" iegādi.

Savukārt Zviedrijas mediji piektdien vēsta, ka interesi par autoražotāja iegādi izrādījuši arī zviedri.

Zviedrijas investoru grupu vada 58 gadus vecais Hokans Sāmuelsons, kurš pērnā gada novembrī pameta vadītāja amatu Vācijas mašīnbūves un komerciālā transporta ražošanas kompānijā "MAN", kā arī Jāns Nīgrēns – aizsardzības materiālu ražotāja "SAAB" bijušais vadītāja vietnieks, vēsta laikraksts "Dagens Industri".

Taču laikrakstā nav minēts, kas finansē zviedru piedāvājumu.

Tomēr grupas piedāvājums paredz "SAAB" darbības sašaurināšanu, ražošanas jaudu nosakot 45 000–50 000 automašīnu gadā, un tam nebūtu nepieciešams Eiropas Investīciju bankas aizdevums.

Apskati lietotu "SAAB" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!