Jau piekto nedēļu Latvijā turpinās satiksmes drošības projekts "Brauc droši!", kuru ar Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) satiksmes drošības programmas atbalstu organizē Latvijas Automoto biedrība (LAMB).

Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību FIA 10 satiksmes drošības Zelta likumiem un automašīnas tehniskā stāvokļa lomai ceļu satiksmē. Autovadītāji tiek aicināti personiski ar savu parakstu atbalstīt Zelta likumus un pievienoties drošo braucēju pulkam, kā arī savlaicīgi pārbaudīt savu spēkratu tehnisko stāvokli.

Līdz 27. oktobrim pie dažādiem tirdzniecības centriem un "Statoil" degvielas uzpildes stacijām bez maksas tiks veikta autogaismu, stāvbremžu, riepu spiediena un protektoru, kā arī vējstikla slotiņu nodiluma pārbaude. Ar grafiku var iepazīties LAMB mājaslapā.

Līdz šim jau vairāk nekā tūkstoš akcijas dalībnieku ir parakstījuši Zelta likumus un piedalījušies bezmaksas auto tehniskajās pārbaudēs. Tieši vēlme pārbaudīt un noregulēt auto gaismas bija viens no izplatītākajiem iemesliem, kādēļ autovadītāji apmeklēja bezmaksas pārbaudes vietas. 60% automašīnu gaismas tika noregulētas, bet 10% bija jādodas tās labot uz autoservisu. Nenoregulētas gaismas ir pietiekami izplatīta problēma, jo arī CSDD informācija liecina, ka tas ir visizplatītākais atteikumu iemesls tehniskajās apskatēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!