Foto: Publicitātes foto

"Nissan" svin jaunu rekordu, 500 000. "Qashqai" izbraucot no "Nissan" ražotnes Sanderlendā, Lielbritānijā. Šis svarīgais notikums paveikts rekordīsā laikā – 21 mēnesī; un "Nissan" apvidnieks ir kļuvis par Lielbritānijā visātrāk pusmiljona ražošanas atzīmi sasniegušo automobili.

Kopš ražošanas uzsākšanas 2014. gada janvārī jauns "Qashqai" Sanderlendas ražotnes pirmajā konveijerā ir ticis uzbūvēts ik pēc 62 sekundēm, un gandrīz 100 000 (20%) no tiem ir pārdoti turpat Lielbritānijā.

Šodienas paziņojums liecina arī to, ka "Qashqai" ir pārsniedzis pirmās paaudzes "Ford Cortina" uzstādīto rekordu, kam bija nepieciešami 34 mēneši, lai sasniegtu pusmiljona ražošanas atzīmi, un "Austin" / "Morris" (1100 / 1300), kas līdzvērtīgu rezultātu sasniedza 29 mēnešos.

"Qashqai" kvalitātes, stila un segmentā vadošo tehnoloģiju kombinācija ir padarījusi to par vislabāk pārdoto krosoveru Eiropā: Francijai (68 044), Itālijai (45 464) un Spānijai (42 306) veidojot gandrīz trešo daļu (31%) no "Qashqai" globālā pārdošanas apjoma.

Kaut arī sākotnēji tas tika radīts Eiropas tirgum, šis krosovers ir populāra izvēle ne tikai Eiropā – "Qashqai" tagad ir pieprasīts jau 84 valstīs visā pasaulē, tostarp Ugandā, Zambijā un Sentkitsā.

"Pusmiljons saražotu "Qashqai" tikai 21 mēneša laikā ir ievērības cienīgs sasniegums un apliecinājums tam, ka "Qashqai" ir trāpījis mērķī. Kopā ar krosoveru pionieri – pirmās paaudzes "Qashqai" versiju – nu jau Eiropā ir pārdoti vairāk nekā 2,5 miljoni "Qashqai"," norāda Pols Vilkokss, "Nissan Europe" priekšsēdētājs.

Qashqai globālais pārdošanas apjoms tagad ir sasniedzis 2,5 miljonus. 2015. gada rudens otrajā pusē jaunais Qashqai pārdošanai vietējā Krievijas tirgū tiks ražots arī Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!