Foto: Publicitātes foto

Neatkarīgā automobiļu drošības pārbaudes organizācija "EuroNCAP" ir piešķīrusi augstāko – piecu zvaigžņu – drošības novērtējumu jaunajai "Nissan Micra" ar inteliģentajām braukšanas tehnoloģijām.

Jaunās "Nissan Micra" drošības testi tika veikti atbilstoši "EuroNCAP" jaunākajiem protokoliem, atbilstoši kuriem var tikt vērtētas divas automobiļa versijas, un iegūti divi atsevišķi novērtējumi.

Visu jauno "Nissan Micra", kas ir pieejamas tirdzniecībā Latvijā, standarta aprīkojumā ietilpst modernu drošības tehnoloģiju klāsts, kas nozīmē to, ka Latvijā var iegādāties tikai "Nissan Micra" ar piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Jaunās "Nissan Micra" standarta aprīkojumā ietilpst tādas modernas drošības tehnoloģijas kā inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma, inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas tehnoloģiju un automātiskās tālās un tuvās gaismas.

Jaunā "Nissan Micra" ir vienīgais šobrīd tirgū esošais "B" segmenta hečbeks, kas ieguvis piecu zvaigžņu drošības novērtējumu atbilstoši jaunākajiem "EuroNCAP" testēšanas kritērijiem. Jaunā "Micra" ieguva 91% rezultātu pieaugušo pasažieru drošībai un 79% automobilī esošo bērnu drošībai, un arī gājēju drošība tika novērtēta ar 79%.

Atšķirība dažādu "Nissan Micra" versiju novērtējumā ir saistīta ar automobiļa sniegumu "Safety Assist" testēšanas kategorijā. Ikviena jaunā "Micra" ir aprīkota ar inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu un braukšanas tehnoloģiju, kas var noteikt priekšā braucošā automobiļa ātruma palēnināšanos vai tā apstāšanos un automātiski iedarbināt bremzes. Atkarībā no relatīvā ātruma, tas var novērst sadursmi vai padarīt to mazāk smagu.

Jaunajai "Nissan Micra", kas ieguvusi piecu zvaigžņu drošības novērtējumu un pieejama tirdzniecībā Latvijā, jau standarta aprīkojumā ietilpst plašs modernu drošības tehnoloģiju klāsts, un inteliģentajai ārkārtas bremzēšanas sistēmai ir pievienota arī gājēju atpazīšanas tehnoloģija.

Standarta aprīkojumā ietilpst arī inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma, kas pirmo reizi sastopama "B" segmenta hečbekā. Kad nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma tiek aktivizēta, piemēram, šķērsojot braukšanas joslas atdalošo līniju, kas atrodas ceļa vidū, stūre sāk viegli vibrēt. Atbilstoši nepieciešamajam braukšanas virzienam automātiski iedarbojas arī automobiļa bremzes, lai palīdzētu autovadītājam viegli nokļūt atpakaļ savā braukšanas joslā.

Novērtējot jauno "Micra" ar šīm modernajām drošības tehnoloģijām, "EuroNCAP" piešķīra jaunajai "Nissan Micra" augstāko novērtējumu "Safety Assist" kategorijā, nodrošinot piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Ikvienas jaunās "Micra" standarta aprīkojumā ir arī seši drošības gaisa spilveni, brīdinājums par nepiesprādzētām drošības jostām un drošības jostas augstuma regulēšanas sistēma. Lai nodrošinātu labāko iespējamo drošību bērniem, jaunajā "Micra" iespējams izmantot ISOFIX sistēmu bērnu sēdeklīšu stiprināšanai, tajā skaitā priekšējā pasažiera sēdeklī.

Papildu drošības sistēmas ikvienā jaunajā "Micra" ietver elektronisko stabilitātes programmu, bremžu pretbloķēšanās sistēmu un palīgsistēmu braukšanas uzsākšanai kāpumā. Tāpat standarta aprīkojumā ietilpst arī ātruma ierobežotājs, automātisks priekšējo lukturu sensors, automātisks avārijas gaismu signāls un riepu gaisa spiediena kontroles sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!