Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes "Lada 4x4" jeb "Ņiva" apvidus automobilis tiks izgatavots uz "Renault-Nissan" alianses platformas, paziņojis "AvtoVAZ" prezidents Nikola Mors.

Nākamās paaudzes "Lada 4x4" apvidnieks tiks izgatavots uz platformas, kuras nosaukums ir "CMF-B LS". Tā ir modernizēta "B0" platforma, uz kuras tika izgatavoti līdzšinējie "Dacia" modeļi. Jaunās platformas "LS" versija nozīmē "Low Specifications" jeb "vienkāršotā specifikācija", kas paredzēta budžeta automobiļiem. Rezultātā uz tās bāzes tiks izgatavoti nākamās paaudzes "Dacia Logan", "Duster" un arī "Ņiva".

Kā norāda aģentūra TASS ar atsauci uz "AvtoVAZ" dokumentiem, šovasar "Renault" plāno pabeigt "tehnoloģiskos un ekonomiskos nosacījumus", lai jaunā "Lada 4x4" modeļa pamatā varētu izmantot "Renault-Nissan" platformu, kā arī apstiprināt topošā modeļa koncepciju.

Pēc provizoriskas informācijas, nākamās paaudzes "Ņiva" varētu iegūt 122 zirgspēku jaudīgu 1,8 litru motoru un jaunu pārnesumkārbu. Gaidāms, ka jaunais "Lada 4x4" tirgū neparādīsies ātrāk par 2019. gadu. Turklāt jaunā "Ņiva" tiks ražota paralēli ar līdzšinējo, kā ražošana plānots pārtraukt 2021. gadā.

"VAZ 2121" jeb "Ņiva" bez būtiskām izmaiņām ražošanā ir jau no 1977. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!