Foto: Publicitātes foto

Eiropas neatkarīgā jauno automobiļu drošības pārbaudes organizācija "EuroNCAP" publicējusi rezultātus šogad pirmo reizi veiktajiem triecienu testiem pēc jaunajiem noteikumiem. Izmēģinājumam tika pakļauts jaunais "Audi TT", kas rezultātā ieguva četru zvaigžņu vērtējumu no piecām iespējamām. Jaunie, daudz stingrākie noteikumi vairs neļaus katram jaunajam modelim (ar retiem izņēmumiem) bez problēmām saņemt piecas zvaigznes.

No 2015. gada "EuroNCAP" testus papildinājis ar sānu triecienu, bet izmēģināmā automobiļa salonā pie stūres nosēdināts manekens, kas imitē sieviešu dzimuma autovadītāju, bet aizmugurē aiz tā – pasažiera manekens.

"EuroNCAP" norāda, ka jaunais "Audi TT" neieguva piecu zvaigžņu vērtējumu drošībā galvenokārt tāpēc, ka tam nav pieejama automātiskā ekstrēmās bremzēšanas sistēma pie maza braukšanas ātruma.

Vēl šajā triecienu testu sesijā "EuroNCAP" pārbaudīja uz kopīgās platformas izgatavotos "Renault Trafic" un "Opel Vivaro" komerctransportu. Abi modeļi uzrādīja praktiski identisku rezultātu un to drošība tika novērtēta ar trim zvaigznēm no piecām iespējamām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!