Šonedēļ Kaļiņingradas "Avtotor" rūpnīcā uzsākta "Opel Astra" un "Zafira" modeļu montāža, kas nākamgad šeit tiks izgatavoti attiecīgi 25 un sešos tūkstošos vienību. Sākotnēji montāža notiks no lieliem mezgliem, tomēr vēlāk šo spēkratu montāža notiks pilnā ciklā, ieskaitot virsbūvju metināšanu un krāsošanu.

"Avtotor" rūpnīcā "Opel Astra" modelis tiks izgatavots četrās virsbūves modifikācijās – sedans, trīs un piecu durvju hečbeks, kā arī universālis. Montētas tiks visu versiju "Opel Astra" versijas, izņemot sportisko "OPC".

Šī projekta realizācijā investēti 50 miljoni eiro, no kuriem apgūti jau 39 miljoni. Pamatā šie līdzekļi novirzīti montāžas konveijeru pielāgošanā pilnā cikla ražošanai.

Kaļiņingradā montēto "Opel Astra" un "Zafira" modeļu cenas pagaidām netiek precizētas. Tirdzniecībā šeit montētie "Opel" automobiļi nonāks gada beigās. Tos plānots realizēt ne tikai Krievijas tirgū, bet arī Eiropas tirgū.

Kā norāda nozares eksperti, izvēle par labu "Avtotor" skaidrojama ar ērto loģistiku un nodokļu atlaidēm Krievijas tirgus gadījumā.

Piebildīsim, ka pašlaik "Avtotor" rūpnīcā tiek montēti septiņu automobiļu marku 27 modeļi.

Apskati lietotu "Opel" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!