Foto: Mārtiņš Jankovskis

Latvijas sportists Matīss Karro svētdien izcīnīja 15.vietu Brazīlijā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā trešajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Pirmajā finālbraucienā uzvarēja septiņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli no Itālijas, bet Karro no ''Wilvo Forkrent KTM" komandas atpalika par apli un ierindojās necilajā 20.vietā, tiekot pie viena kopvērtējuma punkta.

Savukārt otrajā braucienā, kurā atkal uzvarēja Kairoli, Latvijas pārstāvis demonstrēja lielisku sniegumu, finišējot astotajā vietā 50,317 sekundes aiz uzvarētāja un nopelnot 13 kopvērtējuma punktus.

Tikmēr "Latvia Husqvarna Racing" komandu pārstāvošais Augusts Justs pirmajā braucienā izstājās jau pirmajā aplī, tiekot klasificēts noslēdzošajā, 30.vietā, bet otrajā braucienā viņam 19.vieta un divi kopvērtējuma punkti.

Posma kopvērtējumā Karro ar 14 punktiem ierindojās 15.vietā, bet A.Justs ar diviem punktiem ieņēma 22.pozīciju.

Savukārt MX2 klasē latvietis Roberts Justs ("Latvia Husqvarna Racing") abos braucienos finišēja 16.vietā, kas viņam deva desmit kopvērtējuma punktus un 17.vietu posma kopvērtējumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 142 punktiem ir Kairoli, Karro ar 28 punktiem atrodas 19.pozīcijā, bet A.Justs ticis pie desmit punktiem, kas dod 21.vietu.

MX2 klases kopvērtējumā R.Justs ar 20 punktiem atrodas 20.pozīcijā.

No sezonas ceturtā posma R.Justam MX2 klasē pievienosies arī Pauls Jonass.

Sezona līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē "Zelta zirgs" risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!