Foto: EPA/LETA
Ķīnas autoražotājs "Geely Holding" pirmdien svinīgā ceremonijā Londonā formāli pabeidzis Zviedrijas autobūves kompānijas "Volvo Cars Corp." iegādi no ASV koncerna "Ford Motor Co.", vēsta valsts mediji.

"Geely Group" un "Volvo Cars" priekšsēdētājs Li Šufu Ķīnas ziņu aģentūrai "Siņhua" norādīja, ka cer atjaunot "Volvo Cars" līdera pozīciju globālajā luksusa automobiļu tirgū.

"Pēc pārņemšanas "Geely" paliks "Geely" un "Volvo" joprojām ir "Volvo". Attiecības starp abām kompānijām ir brālīgas, nevis tēvišķas," sacīja Li.

Kā ziņots, vienošanos par "Volvo Cars" iegādi "Geely" parakstīja šā gada martā.

Darījuma summa veido 1,8 miljardus dolāru (972 miljonus latu), un kompānija paredzējusi iztērēt vēl 900 miljonus dolāru (486 miljonus latu), lai uzlabotu zīmola stāvokli.

"Geely" arī norādījusi, ka plāno paplašināt "Volvo Cars" klātbūtni Ķīnā, kas kļuvis par pasaulē lielāko automašīnu tirgu.

"Geely" ir kļuvis par vienu no Ķīnas lielākajiem privātajiem autoražotājiem kopš darbības uzsākšanas 1997.gadā. Kompānija gadā saražo 300 000 automašīnu, taču kopš 1997.gada ārvalstīs pārdevusi mazāk nekā 200 000 vienību.

Apskati lietotu "Volvo" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!