Džeremija Klārksona uzbrukums BBC raidījuma "Gāzi grīdā" ("TopGear") producentam esot bijis saistīts ar laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas, britu raidsabiedrības BBC korespondentam izskanējušās baumas apstiprinājis viens no raidījuma vadītājiem Džeims Mejs.

Tāpat Mejs atklājis, ka Klārksons fiziski neiesita producentam, tomēr konflikta situācija bijusi gan. Lai arī pats Mejs tobrīd klāt neesot bijis, viņš apgalvo, ka nekas "nopietns" nenotika.

Tikmēr britu "dzeltenās preses" izdevums "The Mirror" noskaidrojis, ka konfliktā iesaistītais producents ir 36 gadus vecais raidījuma asistents Oisins Timons, kurš "Gāzi grīdā" komandā strādā jau 10 gadu.

Incidents esot noticis Jorkšīras viesnīcā "Simonstone Hall Hotel", kur "Gāzi grīdā" komanda, ieskaitot raidījuma vadītājus Klārksonu, Meju un Ričardu Hamondu, nakšņoja no 3. līdz 5. martam. Viesnīcas pārstāvis medijiem oficiāli apstiprinājis šo faktu, tomēr atteicies komentēt, vai minētā konfliktsituācija notikusi šajā viesnīcā.

Kāds anonīms avots "dzeltenajai presei" atklājis, ka pēc nogurdinošās filmēšanas dienas Klārksons bijis ļoti dusmīgs, kad ieradies viesnīcā un atklājis, ka nav noorganizētas vakariņas. Klārksons esot uzsācis konfliktu ar Timonu, kurš komandā esot atbildīgs par šādiem organizatoriskajiem darbiem.

Lai arī konflikts esot noticis vakarā no 3. uz 4. martu, BBC vadība par incidentu esot informēta tikai nākamajā pirmdienā, 9. martā. Jau vēstīts, ka otrdien, 10. martā, BBC paziņoja, ka atstādina Klārksonu no raidījuma "Gāzi grīdā" vadīšanas uz izmeklēšanas laiku.

Pagājušā gada maijā Klārksons vienā no "Gāze grīdā" raidījumu mēģinājumiem izmantojis rasistisku izteicienu (melnādainus cilvēkus aizvainojošu apzīmējumu). Lai gan raidījuma vadītājs pēc tam atvainojās par saviem vārdiem, viņš saņēma "pēdējo brīdinājumu" no BBC vadības.

Svētdien plānotais "Gāzi grīdā" raidījums netiks demonstrēts. Šajā sezonā palikušas vēl trīs nepublicētas epizodes. Nav zināms, vai tikai šajā vai arī nākamajās svētdienās "Gāzi grīdā" nenonāks BBC ēterā. Britu mediji pieļauj, ka otrajā gadījumā atlikušās epizodes varētu tikt izdotas kā speciālās DVD disku epizodes, kādas "Gāzi grīdā" izdevis arī līdz šim.

Tikmēr paši "Gāzi grīdā" vadītāji sociālajā tīmeklī "Twitter" metušies irgoties, ko gan BBC varētu svētdien rādīt "Gāzi grīdā" raidījuma vietā.

Savukārt "Gāzi grīdā" radījuma cienītāji izveidojuši petīciju internetā, kuru lūdz parakstīt ikvienam interesentam, kurš piekrīt aicinājumam atjaunot Klārksonu raidījuma vadībā. Petīciju parakstījuši jau vairāk nekā 363 tūkstoši cilvēku no visas pasaules un to var izdarīt, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!