Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs devis rīkojumu izskatīt iespēju prezidenta autoparkā "Mercedes-Benz" markas automobiļus nomainīt ar vietējā ražojuma "ZIL", vēsta Lenta.ru ar atsauci uz attiecīgu prezidenta pārstāvju paziņojumu raidstacijas "Eho Moskvi" ēterā.

Kā norāda prezidenta pārstāvji, "ZIL" limuzīni prezidenta un premjerministra garāžā varētu parādīties "vidēja termiņa perspektīvā". Jāatzīmē, ka šāgada 9.maija parādē Maskavā tika izmantots "ZIL-410441" kabriolets, kas tapis uz jau pazīstamā "ZIL-41047" limuzīna bāzes (attēlā).

"ZIL" izstrādātāji jau paziņojuši, ka ir gatavi ražot limuzīnus valsts vadībai, tomēr tam nepieciešamas finansiāls atbalsts, vēsta "RIA Novosti". "ZIL" ir gatavs izpildīt valsts pasūtinājumu, tomēr limuzīna projektēšanas un izlaides darbi atkarīgi no apjoma un finanšu avota.

"ZIL" limuzīns prezidentam būšot lētāks kā ārvalstīs izgatavotās alternatīvas, vietējā radiostacijā paziņojis prezidenta kancelejas preses sekretārs Viktors Hrekovs. Pēc viņa vārdiem, "ZIL" prezidentam plāno izgatavot principiāli jaunu modeli, kas atbilstu mūsdienu prasībām, jo pašreizējais "ZIL" limuzīns tapis vēl padomju laikos. Tāpat Hrekovs paredz, ka jaunais limuzīns maksās ap 9 miljoniem rubļu (aptuveni 170 tūkstoš latu).

Atgādināsim, ka "ZIL-41047" limuzīns ražošanā nonāca 1985.gadā, bet līdz šim pēdējais šī modeļa eksemplārs tika izgatavots vēl 2002.gadā pēc Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva pasūtinājuma. Tas tika aprīkots ar 7,68-litru V8 dzinēju, kā jauda sasniedz 315 zirgspēku. Pēc ražotāja datiem, garais limuzīns no vietas līdz 100 km/h paātrinās 13 sekundēs un spēj sasniegt 190 km/h maksimālo braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!