Foto: RIA Novosti/Scanpix

Virknē Krievijas reģionu autoinspekcijas darbiniekiem ir aizliegts izmantot pārnēsājamos transportlīdzekļu braukšanas ātruma fiksējošos radarus. Šāds aizliegums ieviests saistībā ar cīņu pret korupciju, vēsta izdevums "Kommersant".

Kā kļuvis zināms laikrakstam, šāds lēmums pieņemts saistībā ar iekšlietu ministra Vladimira Kolokoļceva rīkojumu 30. jūnijā "par profilaktiskajiem līdzekļiem korupcijas novēršanai autoinspekcijas darbinieku vidū".

Šobrīd pārnēsājamos radarus ceļu satiksmes dalībnieku braukšanas ātruma fiksēšanai ir aizliegts izmantot Samāras un Rostovas apgabalā. Savukārt Krasnodaras apgabalā ir aizliegts izmantot tādus ātruma fiksējošos radarus, kuriem var manuāli izdzēst fiksētos datus.

Iekšlietu ministrijas pārstāvis izdevumam "Kommersant" atzīst, ka varasiestāžu sarunas par pārnēsājamo radaru aizliegšanu ilgušas jau pēdējos divus gadus. "Nepilnības šiem radariem ir kolosālas, tur var sagrozīt, ko vien vēlas. Dīvaini, ka tie jau sen netika aizliegti," laikrakstam skaidro Iekšlietu ministrijas pārstāvis Viktors Travins.

"Tas ir tas pats, kā tagad paziņot par petrolejas lampu vai lenšu magnetafonu aizliegumu. Man rodas sajūta, ka autoinspektori tik ilgi pie šiem radariem turējās ļoti labi saprotamu iemeslu dēļ," rezumē Travins.

"Šāds aizliegums izslēgs iespēju, ka autoinspekcijas darbinieki strādā uz savu kabatu," tiešs savā komentārā izdevumam "Kommersant" ir viens no stacionāro fotoradaru valsts standartu izstrādātājiem Grigorijs Šuhmans.

Ātruma fiksēšanas radarus tobrīd vēl PSRS teritorijā sāka izmantot 70. gados. Līdz ar gadsimta miju Krievijā pamazām uzsāka ieviest stacionāros radarus, bet no 2008. gada autoinspekcijai ir tiesības soda kvītis izsūtīt pa pastu.

Šāgada pirmajā pusē, pateicoties stacionāro fotoradaru izmantošanai, Krievijā tika izrakstīti 26 miljoni soda kvīšu, kas ir par 17 procentiem vairāk nekā analoģiskā laika periodā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!