Foto: Publicitātes foto

Krievijā projekta "Kortežs" ietvaros politiskajai elitei topošie limuzīni būs nopērkami arī brīvā tirdzniecībā un maksās aptuveni sešus līdz septiņus miljonus rubļu (87 līdz 100 tūkstoši eiro), vēsta "RIA Novosti" ar atsauci uz Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministru Denisu Manturovu.

"Kā cenas indikatoru izmantojam ārvalstu "premium" auto mīnus 15 procenti. Tāds ir mūsu uzdevums. Kā piemēru ņemam "Mercedes-Benz" S-klases vai BMW 7. sērijas cenu versijai ar V12 motoru mīnus 15 procenti," paziņojis Manturovs. "Mercedes-Benz" S-klases limuzīns ar V12 dzinēju maksā 12,4 miljonus rubļu (178 808 eiro), bet analoģiska BMW 7. sērijas versija – 10,6 miljonus (152 852 eiro).

Kā precizē aģentūra TASS, tirdzniecībā "Kortežs" projekta automobiļi nonāks 2019. gadā. Pieejamas būšot arī bruņotās versijas, turklāt nekādu ierobežojumu realizācijas apjomam ministrija neplānojot.

Pēc Manturova vārdiem, šobrīd esot samontēti jau 18 šī projekta automobiļi. Turklāt federālajam apsardzes dienestam vēl līdz februāra beigām tikšot nodoti 16 spēkrati. Pavisam šogad tiks izgatavoti 70 automobiļi, bet 2019. gadā – 200. Mērķis esot gadā saražot ne mazāk kā 1000 vienību, tomēr tādu izlaides apjomu sasniegšot tikai pēc 2020. gada.
Darbs pie projekta "Kortežs" sākās 2013. gadā. Tā ietvaros paredzēts izgatavot reprezentatīvos spēkratus Krievijas politiskajai elitei un pavadošajai svītai. Modeļu gammā plānots prezidenta limuzīns, reprezentatīvie luksusa sedani, apvidus automobilis, mikroautobuss un, iespējams, arī kabriolets.

Automobiļi tiks aprīkoti ar vietējā izstrādājuma četru, astoņu un 12 cilindru motoriem ar jaudu no 250 līdz pat 850 ZS.

"Kortežs" projekta automobiļu publiskā prezentācija plānota maijā Krievijas jaunievēlētā prezidenta inaugurācijas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!