Foto: Publicitātes foto
"Latvijas Gada auto 2014" konkursa organizatori izveidojuši īpašu stendu šajā nedēļas nogalē notiekošajā Ķīpsalas izstādē "Auto 2013", kurā vienuviet būs apskatāmi 10 jaunākie modeļi, kā arī "Latvijas Gada auto 2013" uzvarētājs "Volkswagen Golf".

Tā būs pirmā pretendentu tikšanās ar žūriju un vienlaikus arī ar plašāku publiku. Šogad konkursa stends aizņems vairāk nekā 210 kvadrātmetru, un tajā būs apskatāmi vairāki ražotāju produkti, kas būs tikai "Latvijas Gada auto" ekspozīcijā – "Mazda6", "Ford Kuga", "Škoda Octavia", "Honda CR-V", "Toyota Auris" un "Toyota RAV4".

Vienīgais "Volkswagen" Ķīpsalas hallē būs "Latvijas Gada auto" stendā – 2013. gada Latvijas, Eiropas un pasaules "Gada auto" titula ieguvējs "Golf".

"Opel Mokka" un "Adam" dalība izstādē būs dubulta – tie būs gan savā, gan "Gada auto" stendā. Tāpat "Gada auto" stendā būs divas Latvijas pirmizrādes – "Fiat Panda 4x4" modelis, kas būs pieejams tikai konkursa stendā, un "Peugeot 2008", kurš būs apskatāms arī savā stendā.

Ļoti spēcīgs šogad ir to konkursa dalībnieku sastāvs, kuri bez galvenā titula kāro arī uzvaru populārajās nominācijās "Apvidus auto" un "Mazais apvidus auto".

"Latvijas Gada auto" norisinās jau kopš 1998. gada piecpadsmito reizi un ir uzskatāms par auto tirgus stabilu un labu tradīciju. Konkursa mērķis ir ar kompetentas žūrijas, autoražotāju un mediju atbalstu pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību jaunākajiem autoražotāju sasniegumiem, kas ir pieejami Latvijas tirgū.

Dalībnieku pieteikumu pieņemšana sākās martā un turpināsies līdz pat novembra sākumam. Konkursa fināla balsojums un apbalvošanas ceremonija notiks 7. decembrī Rīgā, viesnīcā "Avalon Hotel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!