Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 13. aprīlim Rīgā norisināsies ikgadēja starptautiskā izstādē "Auto 2014", kurā "Nissan" parādīs un atklās daudz jaunumu.

Tikai mēnesi pēc atklāšanas pasaulei Ženēvas automobiļu izstādē izstādes laikā Rīgā pirmo reizi Latvijā tiks parādīts jaunais "Nissan Juke" – Latvijā tik populārā, mazā krosovera jaunākā versija.

Foto: Publicitātes foto

Izmaiņu klāstā ietilpst jauns priekšpuses un aizmugures dizains ar lielāku uzsvaru uz sportisko stilu; jauns, mazāka tilpuma 1,2 litru dzinējs ar turbokompresoru, kas sniedz labāku veiktspēju, ekonomiju un zemāku izmešu līmeni; uzlabots 1,6 litru "DIG-T" dzinējs; uzlabota četru riteņu piedziņa ar vilcējspēka virziena maiņas sistēmu; jauni vieglmetāla diski; moderns aprīkojums, ieskaitot jaunu audio sistēmu, jaunākās paaudzes "NissanConnect" sistēmas vadītāja saskarni, "Nissan" "drošības vairoga" tehnoloģijas, "Nissan" dinamiskās kontroles sistēmu un papildaprīkojumā pieejamo, atveramo stikla jumtu.

Pilnīgi jaunais Nissan Qashqai

"Nissan Qashqai" jau sen ir krosoveru tirgus līderis, un kopš 2007. gada ir uzbūvēti vairāk nekā divi miljoni tā eksemplāru. Automobilis uzrunā gan automobiļu "C" segmenta klientus, kas vēlas vairāk stila, tehnoloģiju un aizrautības, gan ekonomējošos klientus, kas vēlas lielāku efektivitāti.

2014. gada februārī, nonākot pārdošanā noteiktos pasaules tirgos, pilnīgi jaunais "Qashqai" nostiprina "Nissan" līderpozīcijas krosoveru segmentā. Jaunais "Nissan Qashqai" jau atkārto iepriekšējās paaudzes "Qashqai" veiksmes stāstu, iemantojot lielu popularitāti pircēju vidū, kļūstot par Baltijas valstīs pārdotāko vieglo pasažieru automobili martā.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Nissan Qashqai" ir aprīkots ar jaunām un novatoriskām drošības tehnoloģijām, kas tam palīdzējis uzrādīt pārliecinošus rezultātus stingrajos "EuroNCAP" drošības testos un jau saņemt maksimālo – piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Kā visi jaunie "Nissan", arī jaunais "Nissan Qashqai" ir pilns inovatīvu tehnoloģiju. Tas autovadītājiem dāvā visaptverošu modernu tehnoloģiju klāstu, kas uzlabo ikvienu braukšanas aspektu. "Nissan" "drošības vairoga" tehnoloģijas tagad ietver arī autonomo ārkārtas bremzēšanas sistēmu, autovadītāja modrības uzraudzības palīgsistēmu un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kā arī vairākas citas svarīgas palīgsistēmas, bet inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma atvieglo braukšanas manevrus pilsētā. Jaunā "Qashqai" mērķis ir padarīt augstākās klases tehnoloģijas pieejamas visiem.

Jaunās "Nissan Note" "DIG-S" versija

Inovatīvais un īpašais jaunās "Nissan Note" klāsts ir papildināts ar "DIG-S" versiju. Ar "Nissan" moderno benzīna dzinēju un kompresoru aprīkotā "DIG-S" versija sola savā klasē labāko efektivitāti un zemas ekspluatācijas izmaksas.

Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz kompaktajiem izmēriem, "DIG-S" (tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinējs ar kompresoru) attīsta 98 ZS un 147 Nm vilkmi ar CO2 izmešu un degvielas efektivitātes rādītājiem 99 g/km un 4,3 l/100 km. Tie ļauj tam kvalificēties "Nissan" "Pure Drive" automobiļu modeļu klāstam, kas ir "Nissan" iekšējais CO2 izmešu apjoma līmeņa rādītājs automobiļiem, kuru emisijas ir zem 120 g/km.

Tāpat kā "Note" 80 ZS versija ar trīscilindru 1,2 litru dzinēju un 90 ZS ar 1,5 litru "dCi" turbodīzeļa dzinēju, "DIG-S" versija ir aprīkota ar Nissan "Stop/Start" sistēmu, kas izslēdz automobiļa dzinēju, kamēr tas stāv. Sistēmas uzlabojumi ir samazinājuši troksni un vibrācijas atkārtotas automobiļa iedarbināšanas laikā, nodrošinot, ka sistēma strādā pēc iespējas nemanāmāk.

100% elektriskais komercautomobilis – "Nissan e-NV200"

Apvienojot labākās "Nissan Leaf" un "NV200" īpašības, pilnībā elektriskais "Nissan e-NV200" ir kardināli atšķirīgs, praktisks un ilgtspējīgs pilsētas komerctransportlīdzeklis.

Akumulatoru var uzlādēt pa nakti no sadzīves 16 ampēru vienfāzes 3,3 kW avota, bet, izmantojot 6,6 kW 32 ampēru avotu, šis laiks ir samazināms līdz četrām stundām. Īpaši paredzēts "CHAdeMO DC" 50 kW ātrais lādētājs var uzlādēt akumulatoru no 0 līdz 80 procentiem tikai 30 minūtēs, ja tas jau ir daļēji uzlādēts. Eiropā jau ir pieejami vairāk nekā 1000 publiskie "CHAdeMO" ātrie lādētāji, neskaitot uzņēmumus, kas ir izveidojuši paši savas ātrās uzlādes vietas savās bāzēs vai pie birojiem.

"e-NV200" kravnesība un kravas telpa ir tāda pati kā "NV200", bet homoloģētais jaunā Eiropas braukšanas cikla (NEDC) nobraucamais attālums ir 170 km, kamēr 49 procenti no autoparku lietotājiem, kas izmanto šāda segmenta komerctransportlīdzekļus, dienā nobrauc tikai vidēji 100 km.

"Nissan 370Z Nismo"

Tikai kupejas versijā ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju pieejamais "Nissan 370Z Nismo" piedāvā plašu inženiertehnoloģiju un stila uzlabojumu klāstu. "370Z Nismo" versija jau ir pārdošanā Ziemeļamerikā un Japānā, bet Eiropai ir izstrādāta unikāla specifikācija, kas atbilst gan Eiropas ceļu apstākļiem, gan Eiropas braukšanas entuziastu gaumei.

Pateicoties "Nismo" regulējumiem, 370Z 3,7 litru V6 dzinējs nodrošina 344 ZS jaudu, kas palielināta no standarta versijas 328 ZS, bet griezes moments palielināts no 363 Nm līdz 371 Nm. Tā rezultātā sasniegta labāka atsaucība zemo un vidējo apgriezienu diapazonā, un paātrinājums 0-100 km/h tiek sasniegts tikai 5,2 sekundēs.

370Z ir aprīkots arī ar unikāliem, viegliem, tumši pelēkiem "Nismo" 19 collu kaltiem vieglmetāla diskiem ar sportiska stila sarkaniem bremžu suportiem un platām riepām. Aizmugurē jaunais, pārdomātais spoileris piešķir pēdējo stila "pieskārienu", kā arī uzlabo aerodinamisko sniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!