Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecībā Latvijā jaunās paaudzes "Opel Insignia" nonāks 7. martā. "Opel Insignia" piecdurvju liftbeks "Grand Sport" maksās no 19 360 eiro, bet universālis "Sports Tourer" – no 20 469 eiro, portālu "Delfi" informēja "Opel" markas importētājs Latvijā.

Jau bāzes versijā "Opel Insignia" ir aprīkota ar daudzām vadītāja palīgsistēmām: brīdinājumu par frontālu sadursmi ar gājēju konstatēšanas funkciju, automātisku ārkārtas bremzēšanu, braukšanas joslas šķērsošanas brīdinājumu, joslas saglabāšanu ar automatizēto stūres korekcijas funkciju un distances saglabāšanu no priekšējās automašīnas. Pamata versijā iekļauts arī skārienekrāns, kā arī visi jaunie "Insignia" modeļi ir aprīkoti ar bezatslēgas automašīnas atslēgšanu un iedarbināšanu ("Keyless Open & Start").

Otrās paaudzes "Insignia" ir radīta uz jaunas konstrukcijas pamata. Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, "Grand Sport" liftbeks sver par 175 kilogramiem mazāk nekā iepriekšējais modelis. Savukārt "Sports Tourer" universālis – līdz pat 200 kg mazāk.

Samazinātais automobiļa svars, kā apgalvo ražotājs, ļāvis uzlabot ne tikai spēkrata vadāmību, bet arī degvielas patēriņu. Rezultātā jaunā "Opel Insignia" esot degvielas patēriņā par trīs līdz desmit procentiem ekonomiskāka nekā priekštecis.

Jaunajam "Opel Insignia" modelim būs pieejama pilnpiedziņas sistēma, adaptīvā balstiekārta, priekšējie diožu lukturi, videonovērošanas sistēma pa virsbūves perimetru un jauna multimediju sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!