31.jūlijā Ventspilī konkursa Gada jaunais autovadītājs 2010 reģionālā pusfināla laikā dalībniekus un skatītājus priecēja neierasti skati – pie uzņēmuma "Ventspils Reiss" autobusa stūres sēdās gan pirmo trīs vietu ieguvēji, gan Latvijas labākā autosportiste Karlīne Štāla.

Konkursa Gada jaunais autovadītājs 2010 pusfināla turnīrs Ventspilī izcēlās gan ar plašu aktivitāšu klāstu klātesošajiem, gan ļoti labām zināšanām un braukšanas prasmi no dalībnieku puses, informē pasākuma organizators aģentūra "Zebra".

Papildus tradicionālajiem pusfināla uzdevumiem, dalībniekiem un skatītājiem bija iespēja pārliecināties par drošības jostu nepieciešamību automašīnas apgāšanās un frontālās sadursmes gadījumos, kā arī vērot pasažieru autobusa manevrus neierastu šoferu izpildījumā.

"Ļoti lielu uzmanību pievēršam tam, lai pasažieri justos droši, tādēļ ar prieku atbalstām jauniešus, kas vēlas kļūt par drošas ceļu satiksmes dalībniekiem, un, iespējams, mūsu nākamajiem darbiniekiem," skaidro pašvaldības SIA "Ventspils Reiss" valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis. Īpaša pārbaude autobusa vadīšanā tika uzdota arī Latvijas labākajai autosportistei, projekta "Be Fast" instruktorei Karlīnei Štālai, kas parādīja sportistes cienīgu sniegumu, veicot diezgan sarežģītus autobusa manevrus.

Par labāko jauno autovadītāju Ventspilī kļuva Imants Bitmets, iegūstot īpašo balvu – iespēju doties kopīgā izbraucienā ar Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas pārstāvjiem, brāļiem Neikšāniem. Fināla sacensībās septembra beigās viņš startēs kopā ar 2.vietas ieguvēju Niku Kreideru un Gundaru Rūtenbergu, kurš uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Konkursa reģionālie turnīri notiek desmit dažādās Latvijas pilsētās – Jēkabpilī, Talsos, Rēzeknē, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Rīgā un Gulbenē.

Joprojām 16-18 gadus veci jaunieši var pieteikties konkursa pusfināliem Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Rīgā un Gulbenē, izpildot pirmās kārtas pārbaudes testu interneta vietnē www.gadaautovaditajs.lv.

Pasākuma mērķis ir sekmēt drošas ceļu satiksmes ievērošanu gan topošo autovadītāju vidū, gan sabiedrībā kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!