Londonā notikušajā 33.gadskārtējā "What Car?" Gada auto balvu pasniegšanas ceremonijā, ko nereti sauc par auto industrijas "Oskariem", par uzvarētāju kronēts "Peugeot 3008" – t.s. krosovers, kas apvieno apvidus auto augsto sēdpozīciju ar hečbeka izmēru un vienapjoma automobiļa praktiskumu.

"Peugeot 3008" tika atzīts par labāko arī jaunizveidotajā krosoveru kategorijā, kamēr "Peugeot 5008" tika atzīts par labāko minivenu.

Arī "Audi" ieguva trīs apbalvojumus – labākā kupeja ("Audi TT"), labākais sporta auto ("Audi R8 V10"), kā arī godalgu par pretaizdzīšanas aizsardzību.

Divus "What Car?" apbalvojumus ieguva "Volkswagen" (labākais mazauto – "VW Polo" un labākais mazais ģimenes auto – "VW Golf"), "Mazda6" (labākais ģimenes auto un labākais universālis), "BMW" ("BMW 320d" kompakto biznesa auto segmentā un "BMW Z4" rodsteru un kabrioletu segmentā), kā arī "Mercedes-Benz", kas ieguva balvu kā labākais luksusa auto (S-klase) un balvu par sasniegumiem auto drošības jomā.

Par labāko biznesa auto tika atzīts "Jaguar XF", bet labākā apvidus auto godalgu ieguva pērn atjauninātais "Land Rover Discovery". Par labāko sportisko hečbeku tika atzīts "Renault Megane Renaultsport Cup".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!