Pērn par vispārdotāko automobili Krievijā kļuvis "Lada Priora" modelis (attēlā), 2009.gadā tas realizēts 99 473 vienībās. Salīdzinājumā ar 2008.gadu "Lada Priora" pārdošanas apjomi kritušies par 22%.

Neskaitot "Lada Priora", starp desmit pārdotākajiem jaunajiem automobiļiem Krievijā iekļuvuši vēl astoņi vietējā ražojuma modeļi. Otrs populārākais automobilis ir "Lada Samara", kas pērn realizēts 90 428 vienībās, tā pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar 2008.gadu kritušies par 46%. Trešo un ceturto pozīciju ieņem attiecīgi "Lada" klasiskie modeļi un "Lada Kalina".

Starp ārvalstu ražotājiem automobiļiem pārdotākais (un piektais kopējā ieskaitē) ir "Renault Logan" (Eiropā tas pazīstams ar "Dacia Logan" nosaukumu) ar 53 869 realizētām vienībām. Tikai gada beigās tam izdevies apsteigt "Ford Focus", kas pērn tika pārdots 52 108 vienībās. Trešo vietu starp pārdotākajiem ārvalstu automobiļiem Krievijā ir "Chevrolet Lacetti".

Kopumā 2009.gadā Krievijā jaunu auto realizācija kritusies par 49 procentiem, tirgum apjoma ziņā atkrītot uz piecu gadu senu periodu.

Atgādināsim, ka Latvijā 2009.gadā tika pārdoti tikai 3 745 jauni auto, pārdotāko modeļu līderpozīcijās izvirzoties "Toyota" modeļiem – "Avensis", "Land Cruiser", "RAV4" un "Corolla". Pirmo piecinieku Latvijā noslēdz "Hyundai i30". 2009.gadā Latvijas auto tirgus krities par 80%.

Apskati lietotu "Lada" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!