Foto: AFP/Scanpix

Raidsabiedrība BBC paziņojusi, ka populārā auto tematikas raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā") jaunais vadītājs būs radio personība Kriss Evanss.

Viņš aizstās Džeremiju Klārksonu, ar kuru līgums tika lauzts martā.

Evans BBC komentējis, ka ir saviļņots, un atzinis, ka "TopGear" ir viens no viņa visu laiku iecienītākajiem raidījumiem.

"Es apsolu, ka darīšu visu iespējamu, lai cienītu visu, kas ir padarīts līdz šim, un virzītu šovu uz priekšu," viņš piebilda.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" pēc jaunumu publiskošanas viņš paziņoja, ka Klārksons un pārējie raidījuma vadītāji - Ričards Hamonds un Džeims Mejs - ir "labākie". Tiesa gan, arī Hamonds un Mejs vairs nebūs raidījuma vadītāju komandā.


Evanss ar BBC noslēdzis trīs gadu līgumu. Pagaidām nav zināms, kas būs viņa partneri raidījumā. "Tas varētu būt viens vadītājs, divi, vesela komanda, vai arī tie varētu būt dažādi vadītāji ik nedēļu," komentējis BBC pārstāvis Deivids Sillito.

Jaunais raidījuma vadītājs tiek raksturots kā liels auto entuziasts, turklāt viņš un Klārksons esot labi draugi.


Jau vēstīts, ka 25. martā BBC paziņoja par līguma nepagarināšanu ar Klārksonu. Savā paziņojumā raidsabiedrībās ģenerāldirektors Tonijs Hols norādīja, ka "lēmums netika pieņemts viegli" un apzinās, ka sabiedrībā tas tiks uzņemts ar "dalītu viedokli". Tomēr Klārksons esot "pārkāpis līniju" un BBC "nevarot piedot to, kas notika".

Klārksons no "TopGear" radījuma vadītāja amata tika atstādināts 10. martā uz izmeklēšanas laiku saistībā ar uzbrukumu producentam par laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas.

Pārējie divi "TopGear" vadītāji – Ričards Hamonds un Džeims Mejs – paziņoja, ka bez Klārksona raidījumu nevadīs, kaut arī tādu variantu uz izmeklēšanas laiku sākotnēji piedāvājis BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!