Par visdārgāko automobili pasaulē varētu kļūt 1934.gada "Rolls-Royce Phantom II 40/50 HP Continental", kas izgatavots pēc Radžkotas pilsētas tā laika maharadžas individuāla pasūtinājuma un ir ieguvis "Star of India" nosaukumu. Gaidāms, ka automobilis tiks izsolīts par astoņiem miljoniem sterliņu mārciņām (ap 6,4 milj. latu).

Maharadžas limuzīns krāsots safrāndzeltenā tonī, savukārt motora pārsegs un priekšējie spārni tam ir no pulēta alumīnija. "Star of India" aprīkots ar 7,7-litru V8 dzinēju un 14 priekšējiem lukturiem, ko maharadža pasūtinājis cīņai ar Indijas tumšajām naktīm. Turklāt galvenajiem lukturiem ir tam laikam revolucionāra tehnoloģija – tie griežas līdzi stūres pagriešanas virzienam.

Šobrīd ekskluzīvais "Rolls-Royce" ir vācu kolekcionāra Hansa Guntera īpašumā, kas aptver vēl arī citus "Rolls-Royce" un "Bentley" markas automobiļus. Ja "Star of India" tiks pārdots par plānotajiem astoņiem miljoniem mārciņu, tas kļūs par pasaulē visdārgāko automobili, pārspējot šābrīža rekordistu 1957.gada "Ferrari 250 Testa Rossa", kas šogad tika izsolīts par 7,2 miljoniem mārciņu (ap 5,8 milj. latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!