Foto: DELFI Aculiecinieks
Šobrīd vienam no visatpazīstamākajiem automobiļiem Latvijā – Rumbulā ar aerosola baloniņu pārkrāsotajam "Mitsubishi Colt" – tirgoņi pēc gūtās milzu popularitātes nomainījuši pārdošanas sludinājuma tekstu un samazinājuši automobiļa cenu.

Pirms publicētajām aculiecinieku fotogrāfijām un videosižeta, kur iemūžināta šī automobiļa pārkrāsošana ar aerosolu turpat tirdzniecības plača zālienā, tirgoņi šī "Mitsubishi Colt" sludinājuma tekstā apgalvoja, ka auto ir 2008. gada un "labā" stāvoklī un ka tā cena ir 1399 eiro.

Pēc tam, kad pirmspārdošanas sagatavošanas "virtuves" video nonāca medijos un soctīklos, konkrētā auto pārdevēji savu sludinājumu izdzēsa. Tomēr ceturtdien pa dienu atkal to publicēja, bet jau citādā redakcijā.

Sākotnēji Rumbulas tirgoņi bija norādījuši, ka šis auto ir 2008. gada, tomēr CSDD e-pakalpojumu publiskajā datubāzē bija redzams, ka auto pirmo reizi ir reģistrēts 2007. gadā. Diemžēl tā ir ierasta prakse, ka pārpircēji pārdošanas sludinājumos norāda auto izlaiduma gadu svaigāku nekā patiesībā, nereti taisnojoties, ka tas ražots "iepriekšējā gada pēdējos mēnešos", vai arī vienkārši cerot, ka pircējs to līdz transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības saņemšanai nepamanīs.

Tāpat sākotnējā "Mitsubishi Colt" pārdošanas sludinājumā Rumbulas tirgotāji apgalvoja, ka automobilis ir "labā stāvoklī", bet pēc slavas gūšanas jau publiski atzinuši, ka šis "Mitsubishi" ir tikai "normālā stāvoklī". Esošā tehniskā apskate tam beigsies pēc nedaudz vairāk kā mēneša – 13. jūlijā.

Tomēr vispatīkamākais potenciālajiem klientiem būs fakts, ka iepriekšējo 1399 eiro vietā tagad par šo ar aerosolu pārkrāsoto "Mitsubishi Colt" prasa par 100 eiro mazāk – 1299 eiro. Kaut gan patiesībā pēc tik vērienīgas konkrētā auto reklāmas (arī anti-reklāma ir reklāma) cenu varēja pat palielināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!