Foto: AFP/Scanpix
Šā gada 10.septembrī, vides ministram Raimondam Vējonim un zemkopības ministram Jānim Dūklavam klāt esot, SIA "Latvija Statoil" naftas terminālī Rīgā svinīgi tiks atklāta bio piejaukuma padeves līnija. Tās izveidē uzņēmums ir investējis divus miljonus eiro.

Izbūvētā līnija nodrošina bio piejaukuma pievienošanu degvielai ar labāko – plūsmas, metodi. Tehnoloģija, kas izbūvēta terminālī, atzīta par labāko Skandināvijas valstīs, kur bio piejaukums degvielai tiek pievienots jau vairākus gadus. Tā garantē augstu bio piejaukuma pievienošanas precizitāti un nemainīgi augstu degvielas kvalitāti.

Savukārt līnijas jauda ir pietiekama, lai ar degvielu, kam pievienoti 5% bio piejaukuma, nodrošinātu ne tikai "Statoil" degvielas uzpildes staciju (DUS) tīklu, bet arī pieprasījumu vairumtirdzniecībā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar likumdošanu no 2009.gada 1.jūlija (ar pārejas periodu līdz 1.oktobrim), Latvijas degvielas tirgotājiem jānodrošina, lai 95. markas benzīnam un dīzeļdegvielai tiktu pievienotas biopiedevas 5% apmērā.

Gatavojoties pārejai uz degvielu ar 5% bio piejaukumu, pēc SIA "Latvija Statoil" un SIA "Jaunpagasts Plus" iniciatīvas šā gada 14.augustā vairāki privātā, valsts un sabiedriskā sektora pārstāvji parakstīja īpašu hartu ar valsts iedzīvotājiem svarīgākajiem principiem, kas jāievēro, ieviešot degvielu ar 5% biodegvielas piejaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!