Foto: Privātais arhīvs

Viens no "Toyota" dīlercentriem ASV uzdāvinājis savam klientam jaunu "Tacoma" pikapu apmaiņā pret viņa veco, 2000. gada izlaiduma "Toyota Tacoma", kā nobraukums sasniedzis jau 988 345 jūdzes (nepilnus 1,6 miljonus kilometru).

Vairāk nekā pusotru miljonu kilometru nobraukušajam pikapam ir bojāta virsbūve, kamēr tehniskie mezgli, pēc automobiļa īpašnieka vārdiem, ir labā stāvoklī. Visas ekspluatācijas laikā pikapam neesot bijušas nevienas būtiskas problēmas. Lielākais remonts, kas šim spēkratam bija jādara – kardāna maiņa pie 600 tūkstoš jūdžu (nepilna miljona kilometru) nobraukuma.

Citi mezgli, ieskaitot dzinēju un gaisa kondicionētāju, joprojām darbojas un nav tikuši remontēti. Turklāt automobilis katru otro gadu noteiktos dzinēja izplūdes gāzu kaitīgo izmešu mērījumus izgājis ar pirmo reizi.

"Toyota" dīleris, pie kura pirms 17 gadiem tika iegādāts šis pikaps, tagad nolēmis to pilnībā restaurēt un izstādīt savā salonā.

Interesanti, ka pirms gada ASV līdzīgu "Toyota Tundra" pikapu ar miljons jūdžu nobraukumu īpašniekam pret jaunu samainīja pats ražotājs. "Toyota" šo pikapu nogādāja savā ražotnē, lai to izjauktu un izpētītu katra mezgla nodiluma pakāpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!