Foto: Publicitātes foto
30. augustā startēs elektromobiļu maratons "Uzlādes tīkls savieno pilsētas". Maratona dalībnieku pirmais kontrolpunkts būs Jūrmalā, Jomas ielā 4 ("Elektrum" energoefektivitātes centrs), pulksten 8 no rīta.

Maratona mērķis ir informēt par iespējām, ko sniedz Latvijā 2018. gadā CSDD izveidotais elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls, kā arī popularizēt tūrisma un citu jomu sniegto pakalpojumu papildināšanu ar jaunu – elektromobiļu uzlādes – pakalpojumu.

Maratona pieturvietās dalībnieki informēs par iespējām, ko sniedz Latvijā izveidotais ātrās uzlādes tīkls, par tā turpmāko paplašināšanu, kā arī par iespēju piesaistīt elektromobiļu tūristus. Apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunajiem "Nissan" elektromobiļiem "Leaf" un "e-NV200", kā arī to uzlādes iespējām.

Elektromobiļu maratons 30. augustā piestās Ventspilī un Liepājā, 31. augustā – Bauskā, Jēkabpilī un Daugavpilī; bet 1. septembrī – Stāmerienā un Valmierā.

Maratona laikā tiks parakstīti sadarbības līgumi par uzlādes punkta viesnīcā "Dobele" (Dobele) un Lūznavas muižā (Rēzeknes novads) iekļaušanu kartē, ko uztur Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība un AS "Latvenergo".

Elektromobiļu maratonu "Uzlādes tīkls savieno pilsētas" organizē Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!