Vācu koncerna "Daimler AG" ražotais "smart fortwo" automobilis ir gabarītos viens no vismazākajiem pasaulē. Tomēr autoražotājs vēlējās lauzt stereotipu – mazā auto ir arī šaurs salons –, tādēļ Hamburgā sarīkoja "aklo testu", kurā cilvēkiem pilnīgā tumsā jāiesēžas automobilī un jāuzmin, kas tas ir.

Hamburgā novietotajā konteinerā, kurā valda pilnīga tumsa, "smart" ražotājs infrasarkanajā apgaismojumā, ko cilvēka acs neredz, filmēja respondentu reakciju. Cilvēki, iesēdušies šajā automobilī, pilnīgā tumsā čamdīja tā salonu un novērtēja interjera ergonomiku.

Vaicāti, kas, pēc viņu domām, tas ir par automobili, vismaz reklāmas video iekļauti respondenti pauda pārliecību, ka tas ir "Audi", "Mercedes-Benz" vai pat "Lamborghini". Cits nosauc tikai automobiļa tipu – sportiska kupeja, kabriolets vai pat apvidus automobilis! Pēc sava minējuma nosaukšanas telpā tika iedegta gaisma, un liels bija cilvēku izbrīns... "Very smart!" (ļoti gudri – angļu val.) pat noteica kāda kundzīte.

Atgādinām, ka "smart fortwo" ir divvietīgs automobilis, kā kopgarums ir 2,69 metri, bet platums – 1,56 metri. Oriģināli modelis debitēja 1998. gadā, bet 2007. gadā ražošanā nonāca tā otrās paaudzes versija. Vācijas tirgū "smart fortwo" maksā no 13 tūkstošiem eiro.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!