ASV Arizonas štata policija publicējusi patruļmašīnas videoreģistratora ierakstu, kurā redzams, kā no bēgoša apvidnieka uz ceļa sviež ķīpas ar marihuānu. Diemžēl daļa šo lietisko pierādījumu zuduši, jo citi autovadītāji piestāja, lai izmestās narkotikas piesavinātos.

Incidents notika 4. martā, kad apgabala šerifs pamanīja 2006. gada izlaiduma "Chevrolet Trailblazer" automobili, kas pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Kad policija pārkāpējus bija panākusi un aicinājusi apstāties, "Chevrolet" vadītājs uzsāka bēgšanu un brauca ar līdz pat 160 km/h ātrumu. Pēc brīža joņojošā apvidnieka pasažieri uzsāka marihuānas ķīpu mešanu uz ceļa.

Atbrīvojušies no lietiskajiem pierādījumiem, automobiļa vadītājs piestāja ceļa malā un ar pasažieri mēģināja bēgšanu turpināt kājām, tomēr policija viņus noķēra. Aizturētie ir 43 un 21 gadu veci latīņamerikāņu izcelsmes vīrieši. Viņi paši policijai apgalvo, ka neko nezinot, jo nezināmas izcelsmes ķīpas viņiem par tūkstoš dolāriem pārvest no viena punkta uz otru esot piedāvājusi kāda sieviete.

Policijai izdevies no ceļa uzlasīt aptuveni 170 kilogramus izmestās marihuānas, tomēr kādas četras vai piecas ķīpas, pēc varasiestāžu aplēsēm, esot savākuši citi garāmbraucēji, kuru identitātes neesot joprojām noskaidrotas "ceļu satiksmes apstākļu dēļ".

Vēlāk tajā pašā dienā tika atklāta noliktava, uz kuru bija plānots nogādāt narkotikas. Tur arī aizturēti vēl aptuveni 20 nelegālie imigranti no Gvatemalas un Meksikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!