Kāds indietis jau no 2003. gada ar savu veco "Fiat" automobili brauc tikai atpakaļgaitā. Ja sākumā viņš tā bija spiests braukt apstākļu sakritības dēļ, tad šobrīd tas jau tiek darīts pašizpausmes dēļ. Automobilis pārbūvēts tā, ka atpakļgaitā spējīgs braukt ar ātrumu līdz pat 80 km/h, bet uz priekšu – tikai ar vienu pārnesumu, gluži kā pirms pārbūves atpakaļgaitā.

2003. gadā indietim ar "Fiat" gadījās tehniska ķibele – sabojājās pārnesumkārba un mājupceļu vairākus kilometrus viņš bija spējīgs mērot tikai atpakaļgaitā. Tā kā indietim nebija naudas, lai saremontētu transmisiju, viņš arī turpmāk ikdienas gaitās bija spiests doties, braucot atpakļgaitā.

Kā atzīst pats indietis, braucot atpakaļgaitā, viņš juties pārliecinātāks nekā līdz tam. Tāpēc, kad jau nauda pārnesumkārbas remontam bija iekrāta, viņš to nevis saremontēja sākotnējā stāvoklī, bet gan "apgrieza otrādi" – tagad viņam braukšanai atpakaļgaitā ir pārnesumi, kā līdz šim braukšanai uz priekšu, bet tradicionālais atpakaļgaitas pārnesums tagad nodrošina spēkrata kustību uz priekšu. Rezultātā "Fiat" atpakaļgaitā spēj sasniegt līdz 80 km/h ātrumu.

Tā kā vairāk nekā 10 gadus indietis brauc atpakaļgaitā, tad arī automobilis ir pielāgots šādam pārvietošanās veidam – automobiļa aizmugurējā daļā uzstādīti tuvās gaismas lukturi, kā arī tas ir aprīkots ar signālierīci, kas brīdina pārējos satiksmes dalībniekus, ka tiek braukts atpakaļgaitā.

Viens trūkums gan šādam braukšanas stilam esot. Kā atzīst indietis, gadu gaitā viņš iedzīvojies muguras un kakla veselības problēmās, tomēr padoties negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!