Kompānijas "BMW" nodaļa Kanādā publicējusi video, kas sasniedzis savu mērķi – pāris dienās kļuvis par interneta sensāciju, ar kuru cilvēki savstarpēji dalās sociālajos tīmekļos. Šajā video sportiskais "BMW M4" driftā pa trasi, kas ierīkota uz aviācijas bāzes kuģa.

Neskatoties uz to, ka video sižeta izstrādē plaši pielietota datorgrafika un specefekti, pasauli sajūsmina adrenalīna pilnais drifts ar "BMW M4" burtiski "uz robežas".

"BMW M4" aprīkots ar 431 zirgspēka jaudīgu trīslitru turbopūtes sešcilindru motoru, kas tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Pirmajā gadījumā sportiskā kupeja paātrinās līdz 100 km/h tikai 4,1 sekundē, kas ir par pussekundi ātrāk nekā priekštecim.

Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes, tomēr par papildus samaksu šī robeža palielināma līdz 280 km/h.

Atgādinām, ka "BMW M4" modeļa saimē ir arī kabriolets. Tas ir ar metāla salokāmo jumtu, kas automātiski nolaižams 20 sekundēs, tostarp braucot ar ātrumu līdz 18 km/h. Kabriolets līdz 100 km/h paātrinās par 0,3 sekundēm lēnāk nekā "M4" kupeja.

Ar "BMW M3" nosaukumu pieejams analoģiskas veiktspējas 3. sērijas sedans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!