Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Monterejā (Kalifornija, ASV) notikušajā "RM Auctions" klasisko automobiļu izsolē par 9 680 000 dolāriem (ap 4,75 miljoniem latu) pārdots 1937.gada "Mercedes-Benz 540 K Spezial Roadster" spēkrats. Tādējādi tas kļuvis par visdārgāko jebkad pārdoto šīs markas automobili pasaulē.

"Mercedes-Benz 540 K Spezial Roadster" ir viens no skaistākajiem un greznākajiem pirmskara automobiļiem. Tas aprīkots ar 180 zirgspēku jaudīgu 5,4-litru rindas astoņcilindru kompresormotoru un diviem karburatoriem. Dzinējs sajūgts ar četrpakāpju pārnesumkārbu. Maksimālais braukšanas ātrums – 170 km/h.

Konkrētais automobili izsolē piedāvāja no "Sam & Emily Mann" privātās kolekcijas. Automobili restaurējuši "Mercedes-Benz Classic" nodaļas speciālisti un pirms izsoles tam veikta arī pilna pārbaude.

Kopumā izgatavoti tikai 25 šīs versijas automobiļi, kas tolaik maksāja 28 tūkstošus reihsmarku.

Konkrēto eksemplāru savulaik pasūtināja kāds prestiža apģērba veikalu tīkla īpašnieks Argentīnā. Šajā valstī automobilis pabija līdz 60.gadiem, pēc kā to uz Ņujorku pārveda kāds privāts kolekcionārs. 1980.gadā šis rodsters nonāca Austrālijā, bet pirms kāda laika atgriezās Vācijā, lai veiktu pilnu tā restaurāciju.

Atgādināsim, ka arī līdz šim "Mercedes-Benz 540 K Spezial Roadster" bijis visdārgākais markas automobilis. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2007.gadā, kad Bernijs Eklstons šīs modifikācijas spēkratu izsolīja par 8,1 miljonu dolāru.

Savukārt absolūti visdārgākais automobilis pasaulē ir 50.gadu beigu "Ferrari 250 GTO", kas 2008.gada septembrī tika pārdots par 15,7 miljoniem sterliņu mārciņām (ap 12,7 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!