Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) grupa šodien Maskavā parakstījusi vienošanos ar Kalugas apgabalu par jaunas dzinēju rūpnīcas celtniecību Krievijā. Ražotnē VW investēs aptuveni 250 miljonus eiro. No 2015. gada tajā tiks ražota jaunā dzinēju paaudze.

Rūpnīcas kapacitāte būs 150 tūkstoš dzinēju gadā. Dzinēju ražotne tiek celta tieši blakus VW automašīnu ražotnei Kalugā, uz kuru šie izgatavotie motori arī tiks nogādāti.

"VW grupai Krievija ir primārais stratēģiskās izaugsmes tirgus Eiropā. Līdz 2018. gadam plānojam tur pārdot pusmiljonu automašīnu katru gadu. Šim nolūkam mēs atkal investēsim vienu miljardu eiro vietējā ražotnē un jaunos modeļos," paziņojis VW valdes priekšsēdētājs Martins Vinterkorns.

Kalugā ražojamie dzinēji ir jaunās "EA 211" sērijas benzīna dzinēji ar 1,6-litru darba tilpumu. Jaunajā rūpnīcā plānots ražot cilindru galvas ar integrētu montāžu, kloķvārpstas, kā arī veikt dzinēju pilnu montāžu.

VW tuvojas savu mērķu izpildei, kas pērnā gada maijā tika saskaņoti ar Krievijas valdību. Tajā noteikts, ka no 2016. gada 30 procentos no Krievijā ražotajām automašīnām uzstādīs vietējā ražojuma dzinējus.

VW grupas ieguldījumi Krievijā jau šobrīd sasniedz aptuveni miljardu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!