Kompānija "Porsche" savas modeļu platformas piedāvās arī citām "Volkswagen" (VW) grupas markām izstrādes izmaksu samazināšanas nolūkos, intervijā britu izdevumam "Autocar" atklājis "Porsche" jaunais direktors Maikls Mahts. Pēc viņa vārdiem, runa ir par daudz plašāku "Porsche 911" kupejas un "Panamera" piecdurvju hečbeka platformas pielietojumu.

Jau rakstījām, ka Mahts paziņojis, ka pēc pāris gadiem "Porsche" no samērā ekskluzīvu sportisku automobiļa ražotāja kļūs par plaša patēriņa zīmolu. Pēc viņa prognozēm, pēc ekonomiskās dižķibeles beigām "Porsche" gadā spēs pārdot līdz 150 tūkstošiem automobiļu. Tas ir divkārt vairāk nekā tiks pārdots šogad. Šim nolūkam "Porsche" ražošanā plāno ieviest nedārgu sportisku modeļu gammu.

Pēc Mahta vārdiem, šobrīd – "Porsche" saplūšanas procesā ar VW koncernu – sportisko automobiļu ražotājam tiek radīts liels spiediens no koncerna vadības puses, kura vēlas "Porsche" padarīt par VW koncernam kārtējo piederošo marku, piedalīties esošo un jauno modeļu izstrādē, kā arī piekļūt "Porsche" tehnoloģijām.

Atgādināsim, ka Maikls Mahts kļuva par "Porsche" kompānijas vadītāju pēc tam, kad "Porsche" neveiksmīgi centās pārņemt VW koncernu. "Porsche" uzpirka aptuveni 50 procentus VW akciju, tomēr "Porsche" radās problēmas ar šim mērķim aizņemto 10 miljardu eiro atdošanu. Visas šīs avantūras ideologu, tā brīža izpilddirektoru Vendelinu Videkingu, "Porsche" valde atlaida no šī posteņa.

Šobrīd VW mēģina apvienoties ar "Porsche", iegādājoties 49,9 procentus sportisko auto ražotāja akciju. Šim nolūkam koncerns pārdos 135 miljonus savu akciju par 10,5 miljardiem eiro. Daļa šo līdzekļu tiks atvēlēta akciju iegādei, vēl daļa "Porsche" dīlera tīkla iegādei, bet atlikusī nauda – "Porsche" parādu dzēšanai.

Apskati lietotu "Porsche" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!