Foto: Publicitātes foto
Katra jauna automobiļa debiju pavada parametri un statistika, apgalvojot, ka nupat dzimušais spēkrats ir labākais, ātrākais vai vismaz skaistākais. Taču fakti ir tikai medaļas viena puse. Tehniskie dati nespēj ilustrēt auto auru, un skaitļi nevar raksturot smaida platumu braucēja sejā, kad viņš pirmoreiz stūrē savu sapņu auto.

"TopGear" automobilis nekad nav nozīmējis tikai no metāla, plastmasas un gumijas saskrūvētu transportlīdzekļa konstrukciju, un, vienalga, vai runa ir par pārdesmit tūktošu vērtu ikdienas braucamo vai sacīkšu monstru, kas maksā miljonu, "TopGear" vienmēr meklē empīriski neizmērāmo "dzirksti".

Tieši tāpēc šoruden atkal notiks pasākums, kuram nav analogu, – konkurss "TopGear godalgas", kurā tiks noskaidrots "TopGear Baltijas gada auto". Tāpat kā pērn, tajā startēs vairāk nekā divdesmit vēl pēc svaigas krāsas smaržojošu automobiļu – "BMW M4", "Nissan X-Trail", "Renault Twingo" ir tikai daži no tiem.

Roudšovs viesosies visās trijās Baltijas valstīs, pa ceļam apmeklējot interesantākās ar automobiļiem saistītās vietas. "TopGear godalgas 2015" sāksies 3. oktobrī Viļņā, kam sekos Marijampole, Panevēža. 6. oktobrī kolonna ieradīsies Rīgā, Rātslaukumā, bet 7. oktobra vakarā auto parāde viesosies Cēsīs, Rožu laukumā. Tālākajā maršrutā braucējus gaida Tartu un Tallina, kur brauciens noslēgsies 9. oktobrī.

Līdztekus "TopGear Baltijas gada auto" galvenajam titulam tiks izraudzīts sportiskākais, "gudrākais", "zaļākais", izdevīgākais, labākais sedans, ģimenes auto, "hečs" un krosovers, kā arī – pirmoreiz šajā konkursā – labākais komerctransports.

Godalgu žūrijā strādās "TopGear" Baltijas izdevumu redaktori un žurnālisti, pa lasītājam no katras valsts, kā arī Baltijas lielākā interneta medija "Delfi" pārstāvji. Viņiem pievienosies pazīstamas personas no sporta un citām jomām, ko vieno benzīngalvas statuss.

Automobiļi tiks vērtēti, izmantojot daudzkārt pārbaudīto "TopGear" punktu sistēmu, kur 1 punkts nozīmē, ka "auto nesasniedza galamērķi, pa ceļam aizdegās", bet 10 – "perfekti; ieķīlājiet nieri un pārdodiet bērnus".

"TopGear godalgu" norisei ik dienu varēs sekot portālā "Delfi", bet brauciena kopsavilkums tiks atspoguļots žurnāla "TopGear Latvija" novembra numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!