Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" trīs Rīgas maršrutos divos mēnešos kopš to atklāšanas pārvadāti vairāk nekā 50 000 pasažieru, liecina lidsabiedrības sniegtā informācija.
Novembrī biļetes bija rezervējuši 26 000 pasažieru, bet decembrī veikts 27 000 rezervāciju, aģentūru LETA informēja "Ryanair" Skandināvijas un Baltijas reģiona menedžere Lota Lindkvista-Brosjo.

Aviokompānija neatklāj Rīgas maršrutos reāli pārvadāto pasažieru skaitu, savukārt lidmašīnu piepildījums pārsniedz 80%.

Lidsabiedrība skaidro, ka pasažieru skaits tiek noteikts, rēķinot pēc izpirkto vietu skaita "Ryanair" reisos. Par izpirktajām vietām tiek uzskatītas tās, uz kurām iegādātas biļetes. Šo vietu skaits nav atkarīgs no tā, vai pasažieris patiešām ir lidojis, jo pēc lidmašīnas izlidošanas pircējs nevar samainīt biļeti vai saņemt kompensāciju.

"Ryanair" pārstāve aģentūrai LETA sacīja, ka lidsabiedrība līdz šim nepietiekama piepildījuma dēļ nav atcēlusi nevienu Rīgas reisu.

Kopumā "Ryanair" esot apmierināta ar Rīgas attīstību. Decembrī veikto 27 000 rezervāciju sadalījums pa maršrutiem bijis vienlīdzīgs. Pēc Lindkvistas-Brosjo domām, tas apliecina "Rynair" kā vadošās zemo cenu aviolīnijas pozīcijas Rīgā.

"Rynair" kopš pagājušā gada 31.oktobra veic lidojumu trīs maršrutos no Rīgas - uz Tamperi, Frankfurti un Londonu. No 21.februāra plānots uzsākt lidojumus no Rīgas un Stokholmu.

Kā ziņots, aviokompānijas plāns pirmajā darbības gadā paredz pārvadāt 300 000 pasažieru, bet ar katru jaunu maršrutu plānots piesaistīt vēl 100 000 pasažierus.

Kopumā "Rynair" pagājušajā gadā pārvadāja 26 582 833 pasažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!