Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" izpilddirektors Maikls O'Līrijs trešdien tikās ar "Boeing" vadošajām amatpersonām, lai pārrunātu ieilgušos lidmašīnu piegādes kavējumus, padziļinoties ASV lidmašīnu ražotāja darbības krīzei, raksta "Reuters".

Iepriekš, runājot "Reuters" aviācijas konferencē, viņš sacīja, ka apspriedīs arī "Boeing" "737 Max 10" lidmašīnu sertifikāciju un pastāvīgās problēmas ar uzraudzību pēc "Alaska Airlines" "Max 9" negadījuma 5. janvārī.

"Mēs cieši sadarbojamies ar "Boeing". "Boeing" joprojām ražo lieliskas lidmašīnas, taču nav šaubu, ka jāuzlabo sistēmas un kvalitātes kontrole," viņš teica.

Tāpat viņš uzsvēra, ka "Ryanair", kas ir "Boeing" lielākais klients Eiropā, regulāri tiekas ar lidmašīnu piegādātāju un uzskata, ka situācija sāks uzlaboties, jo regulatori pastiprina drošības kontroles. Vienlaikus "Ryanair" vadītājs žēlojās par lidmašīnu piegādes sastrēgumu."

"Ryanair" vēlētos atvērt vēl vairāk jaunu aviolīniju uz Ungāriju, taču ražošanas problēmas "Boeing" rūpnīcās ASV nozīmē, ka lidsabiedrība nevar saņemt lidmašīnas pietiekami ātri," sacīja O'Līrijs. Pagājušajā mēnesī O'Līrijs brīdināja, ka pārvadātājam, iespējams, nāksies samazināt vasaras grafiku, kas ir gada noslogotākais laiks, jo kavējas jaunu lidmašīnu saņemšana.

"Boeing" pārstāvji atteicās komentēt informāciju par tikšanos.

ASV lidmašīnu ražotājs trešdien paziņoja, ka pirmajā ceturksnī palielinās izdevumus vairāk, nekā iepriekš gaidīts, jo ierobežos 737 ražošanu, lai uzlabotu kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!