Lietuvas aviosabiedrība "FlyLAL" ir samaksājusi lidostai "Rīga" parādu, kura dēļ pagājušajā nedēļā tika aizturēts aviokompānijas reiss no Rīgas uz Viļņu, tādējādi atgūstot tiesības veikt lidojumus.
Lidostas "Rīga" pārstāvis Mārtiņš Langrāts portālam "Delfi" gan neatklāja, cik liels bijis Lietuvas aviosabiedrības parāds. Tomēr viņš atgādināja, ka lidosta jau ilgstoši brīdinājusi "FlyLAL" par iespējamajām sankcijām parādu nemaksāšanas gadījumā. Tomēr kompānija neesot reaģējusi lidostas "Rīga" izsūtītajiem brīdinājumiem. "Šobrīd nav nekādu šķēršļu, lai aizkavētu reisu," sacīja Langrāts.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar sarakstu "FlyLAL" lidmašīnai svētdien agri no rīta bija jādodas ceļā no Rīgas uz Viļņu. Tomēr lidosta "Rīga", atsaucoties uz "FlyLAL" parādsaistībām kopš vasaras vidus, liedza lidmašīnai doties ceļā. Gan iepriekš, gan pirmdien lidosta "Rīga" uzsvēra, ka parāds bijis ievērojams.

Jau vēstīts, ka pēc Lietuvas tiesa apmierinājusi "FlyLAL" lūgumu arestēt "air Baltic" īpašumu satiksmes ministrs Ainārs Šlesers paziņoja, ka prasība nav pamatota un "FlyLAL" drīzumā bankrotēs. "FlyLAL" šādus apgalvojumus noraida, uzsverot, ka bankrotēs "airBaltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!