Ņemot vērā patērētās elektroenerģijas apjoma samazināšanos, valdība otrdien nolēma, ka nākamajā gadā valstij nebūs obligāti papildus jāiepērk saražotā elektroenerģija no atjaunojamajiem energoresursiem.

Tādējādi obligātais energoresursu iepirkums turpināsies tādā apmērā, par kādu komersanti jau ir saņēmuši elektroenerģijas obligātā iepirkuma tiesības, jo šādi nav radīts papildus slogs enerģijas gala patērētājiem.

Ekonomikas ministrija valdībai norāda, ka situācijā, kad ir novērojams un prognozējams elektroenerģijas galalietotāju patēriņa samazinājums, nav nepieciešams obligāti iepirkt elektroenerģiju no atjaunojamajiem energoresursiem. Likums paredz, ka valstij ir jāaprēķina nepieciešamais elektroenerģijas apjoms, balstoties uz iepriekšējā gadā, tas ir 2009. gadā, patērēto.

Ministrija lēš, ka 2010. gadā paredzams būtisks elektroenerģijas gada patēriņa apjoma samazinājums. Prognozējams, ka salīdzinājumā ar 2008. gadu, 2010. gadā elektroenerģijas apjoms saruks par 694 GWh jeb 9,16%. Tādējādi 2008. gada apmērus elektroenerģijas gada patēriņš sasniegs vien 2015.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!