Plānots izveidot starptautisku nekustamā īpašuma kopuzņēmumu, starp kura akcionāriem būs Lielbritānijas troņmantnieka prinča Čārlza fonds "Prince's Foundation for the Built Environment", Latvijā pazīstamais baņķieris finanšu kompānijas "Belokon Holdings" līdzīpašnieks Valērijs Belokoņs, kā arī Kuveitas kompānija "Jana Real Estate", ko vada Kuveitas karaliskās ģimenes locekle princese Fadia.

"Jana" izpilddirektore Fadia Sāda al Abdulla as Salema as Sabaha Kuveitas ziņu aģentūrai KUNA norādīja, ka jaunajam uzņēmumam izvēlēts nosaukums "Urban FP".

Ar preses sekretāra Andreja Hotejeva starpniecību Belokoņs biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka "PF Urban" sniegs pakalpojumus ekoloģiskajā būvniecībā un pilsētu plānošanā, pamatojoties uz ilgtspējīgas attīstības principiem.

Kopuzņēmums plāno darboties Eiropā, Amerikā, kā arī arābu valstīs, tostarp Kuveitā. "PF Urban" paredzējis sniegt pakalpojumus būvuzņēmumiem, lielu nekustamo īpašumu īpašniekiem, tiem, kam pieder pamestās rūpnieciskās zonas, kā arī uzņēmumiem un fondiem, kas iegulda līdzekļus būvniecībā.

Turklāt "PF Urban" jau esot pārņēmis darbu pie vairākiem projektiem, ko īsteno "Prince's Foundation for the Built Environment", kā arī daļa no prinča fonda darbiniekiem jau tagad strādā "PF Urban".

"Pirms globālās finanšu krīzes nekustamā īpašuma kompānijas galvenokārt koncentrējās uz vispārpieņemtu būvniecības praksi, kas nodara kaitējumu sabiedrībai un videi," Kuveitas ziņu aģentūrai paziņoja as Sabaha.

Savukārt globālā krīze piespiedusi uzņēmumus koncentrēties uz ilgtspējīgiem projektiem un atteikties no līdzšinējās prakses izmantošanas.

Belokoņs kopuzņēmumā tiks pārstāvēts ar Latvijā 2009.gada aprīlī dibinātā uzņēmuma AS "Hercogiste" starpniecību. Belokoņs ir "Hercogistes" akcionārs un padomes priekšsēdētājs. "Hercogistes" apmaksātais kapitāls ir divi miljoni latu. Valērijam Belokoņam pieder 50% uzņēmuma akciju, bet pārējie 50% akciju pieder padomes priekšsēdētāja vietniekam Vilorijam Belokoņam.

Lielbritānijas troņa mantinieka prinča Čārlza fonds izveidots 1986.gadā, un tam ir liela pieredze arhitektūrā, pilsētu plānošanā, ekoloģiskajā būvniecībā un dizainā. Piemēram, "Prince's Foundation for the Built Environment" tagad nodarbojas ar ķīniešu kvartāla pārstrukturēšanu Londonā, ar vienu no Jamaikas galvaspilsētas Kingstonas kvartālu renovāciju, ar ekoloģisko māju būvniecību un daudziem citiem līdzīgiem projektiem.

Hotejevs norāda, ka ilgtspējīgas attīstības principi šodien tiek izmantoti enerģētikā, lauksaimniecībā, transportā, projektēšanā un citās jomās. Ilgtspējīga attīstība esot saudzējoša dabas resursu un vides lietošana, un tās filozofijas pamats ir nodrošināt pašreizējai paaudzei komfortablus dzīves apstākļus, nemazinot komfortu nākamajām paaudzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!