Foto: LETA
Satiksmes ministrija (SM) kā VAS "Latvijas dzelzceļš" un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāre apstiprināja uzņēmumu valdēs jaunus locekļus, LDz valdē ieceļot bijušo Latvijas Kuģniecības valdes pārstāvi Edvīnu Bērziņu, bet lidostas valdē – ZZS pārstāvi, bijušo premjera Induļa Emša biroja vadītāju Ilonu Līci.

"Latvijas dzelzceļā" no valdes locekļa amata atsaukts Edvīns Kočāns, bet viņa vietā iecelts Edvīns Bērziņš. Viņš ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā, maģistra grādu tiesību zinātnēs un ir kvalificēts jurists. Bijis AS "Latvijas Kuģniecība" valdes loceklis, iepriekš vadījis Juridisko dienestu un bijis arī SIA "Lattelecom" juriskonsults. Bērziņa pienākumi "Latvijas dzelzceļā" būs saistīti ar juridisko jautājumu risināšanu, kā arī ar nekustamo īpašumu efektīvu apsaimniekošanu.

Jauna valdes locekle apstiprināta arī starptautiskās lidostas "Rīga" vadībā, kur par valdes locekli iecelta bijusī ZZS premjera Emša biroja vadītāja Līce. Līdz ar to uzņēmuma vadībā būs pieci valdes locekļi - pērn 15.decembrī apstiprināts jaunais lidostas valdes priekšsēdētājs, ZZS pārstāvis Arnis Luhse, kā arī Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis.

Līcei ir maģistra grāds sabiedrības vadībā. Viņa bijusi Emša padomniece, iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona (LPP/LC) biroja vadītāja, VAS "Latvijas Gaisa satiksme" padomes locekle, SIA "Projektu konsultāciju tehnoloģijas" valdes priekšsēdētāja, darbojusies arī citos uzņēmumos. Pašlaik Līce ir arī Ekonomikas un Kultūras augstskolas lektore.

Līces pienākums būs veicināt lidostas attīstību no biznesa viedokļa, lai klientam tajā būtu komfortabli apstākļi, attīstītos uzņēmējdarbība, nodrošinot jaunu uzņēmējdarbības virzienu attīstību un esošo pakalpojumu sniegšanas pilnveidošanu. Tāpat viņas pienākumos būs ārējās komunikācijas stiprināšana un lidostas kā atpazīstama zīmola veidošana.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras būs spēkā no šā gada 15.janvāra.

Jau ziņots, ka novembrī par satiksmes ministru kļuva Uldis Augulis (ZZS), un pēc tam vairāku SM pārziņā esošu valsts kapitālsabiedrību valdēs ieceltas ar ZZS saistītas personas. Pirmdien arī nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāru sapulcē iecelta jauna uzņēmuma padome, un starp Satiksmes ministrijas (SM) virzītajiem valsts interešu pārstāvjiem bija arī Lemberga ģimenes locekļiem daļēji piederošās SIA "LSF Holdings" darbiniece Santa Glāzniece. Nomainīti arī divi VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) valdes locekļi, šajā amatā ieceļot arī bijušo "Ventspils Naftas" prezidenti un ar vairākiem citiem Ventspils uzņēmumiem saistīto Olgu Pētersoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!