Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai veicinātu jauno IT iesācējuzņēmumu (start-up) rašanos, izstrādātu jaunus biznesa risinājumus ideju prāta vētrās, piektdien un sestdien Rīgā tiksies Baltijas jūras reģiona valstu jaunie uzņēmēji. Plānotajās septiņu valstu prezentācijās piedalīsies vairāk nekā 40 dalībnieku.

Pēc līdzīgiem pasākumiem ("Garage48", "Start-up Sauna"), kas guvuši plašu atsaucību jauno uzņēmēju vidū, "Baltic Take-off" organizē Latvijas jaunie IT uzņēmēji. Britu padomes konkursa "International Young Interactive Entrepreneurs award 10" uzvarētājs un uzņēmuma "Soon" vadītājs Ernests Štāls atzīst, ka jauno IT uzņēmēju sabiedrība, pretstatā pieredzi guvušiem uzņēmējiem, šādās tikšanās reizēs ir tendēti uz rīcību, konkrētu projektu izstrādi, tīklošanos un nevis politikas pārrunāšanu. "Mēs gribam parādīt, ka arī Latvijā šī uzņēmējdarbības vides daļa ir aktīva. Sadarbojoties ar līdzīgi domājošiem IT uzņēmējiem ārpus valsts, tiek iegūti vērtīgi sakari, kas noderēs, ja uzņēmums dibinās pārstāvniecības ārzemēs vai eksportēs," "Baltic Take-off" pamatideju skaidro Štāls.

Līdz šim Latvijā aktīvākā IT iesācējuzņēmēju sabiedrība regulāri tiekas "Open Coffee Club" pasākumos Rīgā. Tās aktīvs dalībnieks un organizators Gunārs Grundštoks "Baltic Take-off" idejā saskata lielu potenciālu. Grundštoks ir uzņēmuma "IT House" vadītājs, kura auto nomas portāls "RentMama.com" šogad atzīts par labāko Nekrīzes biznesa ideju konkursā. "Šis projekts ir spilgts piemērs tam, ka tādi pasākumi kā "Baltic Take-off" spēj radīt biznesa idejas un pulcēt cilvēkus, kas tās realizē. Arī "RentMama.com" tapa "Start-up Bootcamp" nometnē Dānijā, kur mēs ieguvām gan finansējumu, gan noslīpējām ideju līdz līmenim, kad to var sākt dēvēt par biznesa ideju," stāsta Grundštoks.

"Baltic Take-off" ir atvērts pasākums un jaunie IT uzņēmēji aicina savā pulkā atbalstītājus, kā arī potenciālo ideju finansētājus. "Svarīgi, lai šis iesācējuzņēmēju sabiedrības loks ir plašs dažādos līmeņos - gan ekspertu, gan finansētāju, gan ideju ģenerētāju un darbaroku ziņā," norāda Štāls un aicina sabiedrību vairāk iepazīties ar iesācējuzņēmēju idejām un aktivitātēm Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!