Foto: F64
Šā gada 8.augustā atkārtoti izsolīs maksātnespējīgā gaļas pārstrādes uzņēmuma "Triāls" nekustamos īpašumus, liecina paziņojumi oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Otrajā izsolē plāno izsolīt divus "Triāla" zemesgabalus Valmierā, Rūpniecības ielā 1, tostarp zemesgabalu 3413 kvadrātmetru platībā, kura nekustamā īpašuma novērtējums ir 5600 latu, taču izsoles sākumcena – 4200 latu, un zemesgabalu 3505 kvadrātmetru platībā, kura nekustamā īpašuma novērtējums ir 5800 latu, bet izsoles sākumcena – 4350 latu.

Tāpat iecerēts izsolīt "Triālam" piederošo zemesgabalu Valmierā, Rūpniecības ielā 5. Zemesgabals 4089 kvadrātmetru platībā novērtēts par 19,1 tūkstoti latu, taču tā izsoles sākumcena ir 14,3 tūkstoši latu.

Visām personām, kurām uz kādu no nekustamajiem īpašumiem ir tiesības, kas nepieļauj attiecīgā īpašuma pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai.

Pirmā šo nekustamo īpašumu izsole notika šogad jūnijā, un tajā tika pārdoti vairāki "Triāla" nekustamie īpašumi.

Jau vēstīts, ka Valmieras rajona tiesa "Triālu" par maksātnespējīgu atzina 2009.gada 11.jūnijā. Uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanu prasīja Valsts ieņēmumu dienests, pamatojoties uz nodokļu parādu, kas 2009.gada 29.aprīlī veidoja 674,3 tūkstošus latu.

"Triāla" toreizējais valdes priekšsēdētājs Valts Blaumanis aģentūrai BNS iepriekš atzina, ka uzņēmuma ražotnei būtu potenciāls un tas spētu pastāvēt, ja vien tam nepasludinātu maksātnespēju. "Bija attīstības plāni, sākām sadarboties ar Lietuvu, un gandrīz jau tika sākts eksports uz Krievijas tirgu," viņš pastāstīja.

2009.gada novembrī "Triāla" kreditori pirmajā sapulcē vienojās par uzņēmuma bankrota procedūras sākšanu. "Triāla" maksātnespējas administrators atzinis 272 kreditoru prasījumus par kopējo summu 5,276 miljoni latu, liecina publiski pieejamā informācija.

Pērn "Triāls" strādāja ar 3044 latu apgrozījumu, kas ir vairākas reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājušies vairāk nekā septiņas reizes – līdz 562,6 tūkstošiem latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Triāls" reģistrēts 1993.gadā, un tā vienīgais īpašnieks kopš 2007.gada jūnija ir Zviedrijas uzņēmums "Askembla Growth Fund Kommanditbolag".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!