Foto: Publicitātes foto
„Real Sound Lab” ir viens no uzņēmumiem, kurš konkursā „Eksporta un inovācijas balva 2011” pretendē uz balvu kategorijā „Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā”. Uzņēmums, kurš jau 2008. gadā šajā konkursā ieguva inovatīvākā uzņēmuma titulu, visā pasaulē ieguvis atpazīstamību ar pašu izstrādātajām CONEQ tehnoloģijām un datorprogrammām, kā arī APEQ skaņas ekvalaizeriem.

Kā stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Viesturs Sosārs, „Real Sound Lab" ir uzņēmums ar globālu perspektīvu un vērienu jau kopš tā dibināšanas brīža. „Mūsu tirgus ir visa pasaule! Un tas iespaido veidu, kā domājam un strādājam," norāda V. Sosārs. Runājot par nākotnes mērķiem, uzņēmums apņēmies CONEQ padarīt par skaņas kvalitātes atskaites punktu pasaules mērogā.

CONEQ ir uzņēmumā „Real Sound Lab" izstrādāta skaļruņu un to sistēmu, kā arī austiņu un mikrofonu automātiskās korekcijas tehnoloģija, kas balstīta uz Raimonda Skurula izgudrotās akustiskās jaudas frekvenču līknes mērīšanas metodes principiem. Kā skaidro uzņēmuma speciālisti, tehnoloģija sniedz iespēju automātiski, precīzi un detalizēti koriģēt atskaņoto skaņu (skaļruņu ekvalaizēšanu), tādējādi nekavējoties nosakot, kurš skaļrunis kropļo skaņu, un novēršot problēmu. Ar šīs tehnoloģijas palīdzību iespējams veikt pat 3 - 4 mērījumus sekundē.

„Neskatoties uz to, ka produkts savā jomā ir izcils, dažādu tehnoloģisku iemeslu dēļ tas tomēr ir nišas produkts," stāsta V. Sosārs. Taču uzņēmums aktīvi strādā pie tā, lai CONEQ korekcijas filtrus varētu izmantot arī citu ražotāju skaņu apstrādes un kontroles iekārtu darbībā.

Minētās tehnoloģijas mērķauditorijas ir televizoru, portatīvo datoru, tablešadatoru, viedtālruņu un automobiļu audio iekārtu ražotāji. Tāpat tehnoloģija tiek pielietota skaņu ierakstu studijās, radio un televīzijas studijās, koncertzālēs, kinoteātros, baznīcās, viesnīcās, pasākumu apskaņošanā u.c. „Real Sound Lab" lepojas, ka tā klientu vidū ir pasaulē pazīstamie zīmoli „Hitachi", „JVC Kenwood", „Toshiba", „Panasonic", „Mitsubishi Electric". Uzņēmuma ražoto CONEQ ekvalaizeru izmantojot arī ASV televīzijas kanāls „CBS", lielākā ASV baznīca „Lakewood Church" un pasaulē lielākais kazino „The Venetian Macao" (kas, starp citu, ir arī platības ziņā sestā lielākā ēka pasaulē).

Atgādinām, ka konkurss „Eksporta un inovācijas balva 2011", kurā piedalās arī „Real Sound Lab", noslēgsies 15. decembrī, kad tiks paziņoti šāgada laureāti piecās konkursa kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!