Foto: Reuters/Scanpix

ASV fototehnikas kompānija, portatīvās fotokameras izgudrotāja un citu foto inovāciju ieviesēja "Eastman Kodak" lūgusi tiesisko aizsardzību no kreditoriem, tādējādi atzīstot maksātspējas problēmas, ziņo ārvalstu masu mediji.

Pēdējā laikā uzņēmums pārdzīvojis finanšu grūtības un cietis no pieprasījuma samazināšanās pēc "Kodak" produkcijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Problēmu pārvarēšanai "Kodak" saņēmis no "Citigroup" 950 miljonu ASV dolāru (aptuveni 475 miljonu latu) kredītu uz pusotru gadu.

Savukārt kopš pērnā gada augusta "Kodak" ar investīciju bankas "Lazard Ltd." Palīdzību cenšas pārdot aptuveni 1100 patentu portfeli.

"The Wall Street Journal", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta, ka par "Kodak" patentiem ieinteresējušies ciparu un informācijas tehnoloģiju industrijas smagsvari "Apple" un "Google", ar kurām finanšu grūtībās nonākušais uzņēmums pašlaik apspriež iespējamā darījuma nosacījumus. Taču sarunas prasīs laiku, un potenciālie investori nelabprāt slēgs darījumu ar kompāniju, kurai draud bankrots, norādīja laikraksts.

1888.gadā dibinātā "Kodak" ražo foto un videokameras, skanēšanas un drukas iekārtas, fotomateriālus, fotolaboratorijas iekārtas, iekārtas ciparu un ofseta drukai un citas preces.

"Kodak" ilgus gadus bija nozares pionieris, aktīvi attīstīja jaunu fotoindustrijas materiālu ražošanu, piemēram 1935.gadā pirmā radīja krāsaino fotofilmiņu amatieru fotokamerām, bet 1975.gadā – pirmo ciparu fotokameru, norāda aģentūra "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!