Foto: AFI
Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Valsts ieņēmumu dienestam bez grozījumu veikšanas nolikumā turpināt aptuveni 7,5 miljonus latu vērto tabakas un alkohola akcīzes marku iegādes konkursu.

Šāds lēmums pieņemts, izskatot "3M United Kingdom Plc" un SIA "Baltijas banknote" sūdzības par vairākām VID izsludinātā apjomīgā konkursa nolikuma prasībām, ko uzņēmumi bija novērtējuši kā nepamatotas, liecina IUB mājaslapā publicētais lēmums.

Norādot uz jautājuma sarežģītību un lielo apjomu, IUB iepriekš bija pagarinājis sūdzību izskatīšanas termiņu, un šī iemesla dēļ arī VID vairākkārt pagarināja piedāvājumu iesniegšanas termiņu šajā konkursā.

Izskatot abu uzņēmumu sūdzības, IUB tās atzina par pamatotām un aizliedza VID bez attiecīgu grozījumu veikšanas slēgt iepirkuma līgumu, kā arī atcēla vairākas konkursa nolikumā attiecībā uz akcīzes markām ietvertās prasības.
IUB lēmumu VID var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no tā saņemšanas dienas.

LETA jau ziņoja, ka IUB jau pērn pēc "Baltijas banknotes" sūdzības atzina par diskriminējošām, kā arī likumam neatbilstošām vairākas VID izsludinātā 7,5 miljonus latu vērtā tabakas un alkohola akcīzes marku iegādes konkursa prasības un uzdevis VID pārtraukt izsludināto iepirkumu.

VID izlēma šo lēmumu nepārsūdzēt, bet izsludināt jaunu konkursu.

Pērn 21.novembrī VID izsludināja jaunu konkursu.

Ap 7,5 miljoniem latu vērtajā konkursā par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi iepriekš bija pieteikušies trīs pretendenti - līdzšinējais šī pakalpojuma sniedzējs britu kompānija "De La Rue International", Lietuvas kompānija "Garsu pasaulis", kā arī Lielbritānijas sabiedrība "ZM Security print". VID konkursa uzvarētāju vēl nebija noteicis.

"De La Rue International" piedāvātā līgumcena bija 7 419 900 lati, "Garsu pasaulis" - 5 267 000 latu, bet "ZM Security print" akcīzes nodokļa markas bija piedāvājusi izgatavot un piegādāt par 3 784 158 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!