Foto: LETA
Daudznozaru kompānijas "Daugava" saimnieks Aigars Vaivars nodibinājis jaunu uzņēmumu — SIA "Daugava - 1", kā arī "Daugavas" mājaslapas krieviskajā versijā piedāvā iegādāties pusi kompānijas "Daugava" akciju un izplatīt produkciju ar "Daugavas" zīmolu Krievijas tirgū, vēsta laikraksts "Staburags".

SIA "Daugava - 1" reģistrēta 16. jūlijā Sērenes pagastā ar 2000 latu lielu pamatkapitālu. Ar ko jaundibinātā SIA nodarbosies, Vaivars "Staburagam" neatklāj. "Pagaidām ne ar ko nenodarbosies," viņš sacījis.

Mājaslapas krieviskajā versijā ir ievietota informācija par "Daugavas" ražoto produkciju un piedāvājums iegādāties pusi kompānijas "Daugava" akciju par 3,375 miljoniem eiro. "Kopīgs bizness: mēs ražojam Latvijā, jūs pārdodat Krievijā," rakstīts mājaslapā.

"Mums būtu vienkāršāk strādāt, ja mūsu produkciju Krievijas tirgū izplatītu sadarbības partneris," laikrakstam "Staburags" sacījis Vaivars.

Mājaslapā teikts arī, ka kompānija "Daugava" dibināta 1995. gadā, tās pamatkapitāls ir 4,5 miljoni eiro, 17 gados kompānija ražošanā investējusi ap 20 miljoniem eiro un vienīgais īpašnieks ir Aigars Vaivars. Uz jautājumu, vai pašlaik viņš patiešām ir vienīgais īpašnieks, jo vēl pagājušajā gadā par vienīgo īpašnieci kļuva viņa meita, viņš atbildējis ar pretjautājumu: "Vai tad neesmu?".

Mājaslapā arī norādīts, ka kompānija "Tria robit" 24 "Daugavas" zīmolus novērtējusi par 1,52 miljoniem eiro.

"Daugava" atteicās no sadarbības ar SIA "Ozolmežu delikateses" Siguldā, jo sadarbības partneri, viņaprāt, nepildīja līguma nosacījumus un sāka ražot sliktākas kvalitātes desas. SIA "Ozolmežu delikateses" savulaik mainīja nosaukumu uz SIA "Daugavas delikateses", bet, pēc pēdējās "Lursoft" informācijas, tagad nosaukums ir SIA "Sigulda Ozolmeži".

Vaivars laikrakstam sacījis, ka viņam šajā kompānijā vairs nekas nepieder. "Akcijas nepārdevu, bet novēlēju sadarbības partneriem, jo viņiem bija finansiālas saistības, un es tādu slogu nevēlējos uzņemties," viņš atklājis.

Jau vēstīts, ka pērn oktobrī Daudznozaru kompānija "Daugava" un "Swedbank" noslēgusi papildu vienošanos pie esošā aizdevuma līguma, oficiāli nostiprinot sadarbību un pilnībā izbeidzot turpat gadu ilgušo konfliktu. Arī visās trīs savstarpējās tiesvedībās tiesām tiks iesniegti izlīgumi.

Bankas un uzņēmuma strīds ilga aptuveni gadu. Banka vērsās tiesā pret "DK Daugava" par 1,265 miljonu latu parāda piedziņu, savukārt "DK Daugavas" vērsās ar prasību pret "Swedbank" par aizdevuma līguma atzīšanu par spēkā neesošu un "DK Daugavas" valdes priekšsēdētājs Vaivars tiesā apstrīdēja "Swedbank" ķīlas tiesību izlietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!