Foto: Publicitātes attēli
Par iespēju iegādāties daudznozaru kompānijas "Daugava" daļas esot izrādīta interese, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis uzņēmuma īpašnieks Aigars Vaivars, viņš gan nevēlējās nosaukt šo potenciālo investoru vārdus.

Tāpat Vaivars nav atklājis arī to, kādus tirgus tie pārstāv. Viņš vēloties atrast investoru ārpus Latvijas, vienlaikus saglabājot Latvijā ražošanu. Par visa uzņēmuma pārdošanu viņš vēlētos saņemt 6,75 miljonus eiro (aptuveni 4,75 miljoni latu), bet par 50% daļu – attiecīgi pusi no šīs summas, laikrakstam atklājis Vaivars.

Jau vēstīts, ka Vaivars nodibinājis jaunu uzņēmumu — SIA "Daugava - 1", kā arī "Daugavas" mājaslapas krieviskajā versijā piedāvā iegādāties pusi kompānijas "Daugava" akciju un izplatīt produkciju ar "Daugavas" zīmolu Krievijas tirgū. Mājaslapas krieviskajā versijā ir ievietota informācija par "Daugavas" ražoto produkciju un piedāvājums iegādāties pusi kompānijas "Daugava" akciju par 3,375 miljoniem eiro.

Pērn oktobrī Daudznozaru kompānija "Daugava" un "Swedbank" noslēgusi papildu vienošanos pie esošā aizdevuma līguma, oficiāli nostiprinot sadarbību un pilnībā izbeidzot turpat gadu ilgušo konfliktu. Arī visās trīs savstarpējās tiesvedībās tiesām tiks iesniegti izlīgumi.

Bankas un uzņēmuma strīds ilga aptuveni gadu. Banka vērsās tiesā pret "DK Daugava">DK Daugava" par 1,265 miljonu latu parāda piedziņu, savukārt "DK Daugavas" vērsās ar prasību pret "Swedbank" par aizdevuma līguma atzīšanu par spēkā neesošu un "DK Daugavas" valdes priekšsēdētājs Vaivars tiesā apstrīdēja "Swedbank" ķīlas tiesību izlietošanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!