Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas priekšlikumu VAS "Latvijas pasts" (LP) 2011.gadā nopelnītos 686 743 latus novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

Līdz ar to valsts uzņēmumam nebūs jāmaksā valstij dividendes no tīrās peļņas par 2011.gadu. Vienlaikus valdība uzdeva SM kā LP kapitāla daļu turētājai nodrošināt, ka peļņa novirzāma uzņēmuma iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, kā arī ilgtspējīgas attīstības un konkurētspējas saglabāšanai.

SM norāda, ka LP pērn beigās uzkrātie zaudējumi bija 24,4 miljonu latu apmērā. Kompānijas īstermiņa saistības pārsniedza apgrozāmos līdzekļus par 2,25 miljoniem latu, kopējās likviditātes rādītājs bija 0,92, līdz ar to ar īstermiņa aktīviem nebūtu iespējams segt īstermiņa saistības.

Sākot ar 2013.gada 1.janvāri, LP sava darbība jāorganizē tā, lai spētu darboties pilnīgi brīva tirgus apstākļos.

LP zvērināts revidents "Deloitte Audits Latvia" vērsis uzmanību uz to, ka LP spēja turpināt savu darbību nākotnē ir atkarīga no iespējas uzlabot operatīvās darbības rezultātu, vienošanās ar kreditoriem un akcionāra finansiālā atbalsta.

Lietuvas līdzfinansējumu nodrošinās specializēta finanšu institūcija INVEGA, Igaunijas līdzfinansējumu nodrošinās specializēta finanšu institūcija KredEx.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!