Foto: Publicitātes foto

Pērn aviopārvadājumu nozares uzņēmumu topa līderis ar 202,419 miljonu latu apgrozījumu bija lidsabiedrība "airBaltic", liecina "Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2012".


Vēl nozares uzņēmumu "Top 10" pirmajā trijniekā iekļuvuši aviokompānija SIA "SmartLynx Airlines" ar 34,57 miljonu latu un lidosta "Rīga" ar 23,24 miljonu latu apgrozījumu.

Tāpat "Top 10" iekļuvuši tādi uzņēmumi kā aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējs VAS "Latvijas gaisa satiksme" ar 16,98 miljonu latu apgrozījumu, "Baltic Airlines services Limited filiāle" ar 14,64 miljoniem latu, aviokompānija "K.S.Avia" ar 6,8 miljonu latu apgrozījumu, virszemes pakalpojumu sniedzējs "North Hub Services" ar 6,1 miljona latu apgrozījumu, jūrnieku pārlidojumu organizētājs "Griffin Marine Travel" ar 4,7 miljonu latu apgrozījumu, "IMTG - Redline Marine Travel" ar 4,34 miljonu latu apgrozījumu un lidsabiedrība "RAF-Avia" ar 4,2 miljonu latu apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" norādīts, ka aviopārvadājumu pārliecinošais līderis "airBaltic" no šī gada janvāra līdz jūnijam par 50% ir uzlabojis uzņēmuma peļņas rādītājus, salīdzinot ar šo periodu pērn. Sešos mēnešos arī sasniegts ieņēmumu pieaugums uz pasažieri par 8%, salīdzinot ar šo periodu 2011.gadā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pārskatā norādījis, ka tiks modernizēta flote un nākotnē izmantos pamatā divu veidu lidmašīnas - "Bombardier CS300", kā arī "Bombardier Q400 Next Gen", kas ļaus strādāt ar zemākām izmaksām.

Pārskatā norādīts, kā "airBaltic" sniegts apjomīgs valsts atbalsts - patlaban lidsabiedrība kā aizdevumu apguvusi valsts piešķirtos 57,6 miljonus latu, kurus vēlāk plānots ieguldīt pamatkapitālā. Tāpat norādīts, ka Eiropas aviācijas nozarē kopumā uzņēmumiem ir slikts finansiālais stāvoklis, līdz ar to ir izaicinājums, vai "airBaltic" izdosies 2014.gadā atgriezties pie peļņas, kā tas plānots iepriekš lidsabiedrības biznesa plānā, un vai Latvija nezaudēs aviācijas līderes lomu Baltijas valstu reģionā.

Kā ziņots, klajā nācis "Latvijas biznesa gada pārskats" - unikāls izdevums, kurā drukātā veidā apkopota informācija par uzņēmumiem, kas rada 95% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

Pārskatā apkopota informācija no uzņēmēju iesniegtajiem 2011.gada pārskatiem. Kopumā grāmatas drukātajā un interneta versijā tiks publicēta informācija nozaru dalījumā par uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums ir lielāks par 100 000 latu. Šādu uzņēmumu Latvijā ir virs 20 000, un kopējais šo uzņēmumu apgrozījums 2011.gadā bija virs 30 miljardiem latu, kas savukārt veido 95% no visa 2011.gada pārskatos uzrādītā apgrozījuma.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" iekļauti detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti, kas sadalīti pa 17 industrijām, 63 virsnozarēm un 472 nozarēm, veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!